Hamas'ın cumartesi günü başlattığı ' Aksa Tufanı' operasyonu sonrasında İsrail de Gazze'yi vurarak cevap vermişti. Dünyanın yakından takip ettiği olayda her geçen dakika can kaybı ve yaralı sayısı artmaya devam ediyor. ABD Başkanı Biden en az 11 ABD vatandaşının hayatını kaybettiğini açıklarken Gazze'ye elektriğin ardından su da kesildi. ABD, Fransa, Almanya, İtalya ve İngiltere'den İsrail'e destek gelirken Libya Müftüsü Şeyh Sadık el-Gıryani ise Filistin ve çevre ülkelerde Ürdün, Lübnan ve Suriye'deki gençlerin de İsrail'e karşı savaşa katılmaları çağrısı yaptı.

HAMAS: SİVİLLER HEDEF ALINIRSA REHİNELERİ İNFAZ EDECEĞİZ

Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, Gazze’de sivillerin hedef alınmasına devam edilmesi halinde İsrailli rehinelerin infaz edileceğini açıkladı. Açıklamada infaz görüntülerinin yayınlanacağı da ifade edildi. İsrail ise "rehinelere zarar verme pahasına" Gazze'ye yönelik saldırılara devam edeceklerini açıkladı.

SAVAŞ TÜNELLERİ

Hamas'ın elindeki rehineleri Gazze'deki tünellerde tuttuğu iddia edilirken, söz konusu tünellerin görüntüleri paylaşıldı.

.Söz konusu görüntülerde uzun tünellerde füzelerin yer aldığı ve en sonunda Kassam Tugayı üyelerinin atış yaptığı anlar yer aldı.

"ABD UÇAK GEMİSİ'NİN HAMAS'LA İLGİSİ YOK"

ABD Savunma Bakanlığı Pentagon, dünyanın en büyük uçak gemisi USS Gerald R Ford'un başını çektiği filonun Doğu Akdeniz'e doğru hareket ettiğini duyurdu. BBC muhabiri Barbara Plett Usher, Washington'ın halihazırda İsrail'e cephane ve askeri teçhizat gönderdiğini, uçak gemisinin yola çıkmasının ise bir güç gösterisi olduğunu belirtti.

BBC muhabirine göre, Pentagon bu kez çatışmanın yayılmasından endişe duyuyor ve uçak gemisi konuşlandırmanın Hamas'la ilgisi yok.

ASIL HEDEF...

Usher'a konuşan üst düzey bir savunma yetkilisine göre, USS Gerald R Ford ve yanındaki savaş gemileri esas olarak herhangi bir ülke ya da militan grubun savaşa katılmasını caydırmayı hedefliyor. Bu da, Lübnan'da konuşlu Hizbullah örgütü ve arkasındaki İran anlamına geliyor.