Bu iddialarla berabereski Ekonomi Bakanı Prof. Dr. Işın Çelebi çok önemli değerlendirmelerde bulundu. Paylaşılan bilgiler doğrultusunda ücretlere yapılan 2023 zammından sonra maaşlara yapılabilecek bir ara zammın olabileceği aktarıldı.

ZAM YAPILACAK MI?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan 2023 asgari ücret zammı, 2022 Temmuz zammına karşın yüzde 54,66 oranında bir artışla 8506 TL olarak belirlendi ve bu zam doğrultusunda refah seviyesinin yükseltilmesi hedeflenmişti.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, katıldığı bir televizyon programında vatandaşların yoğun olarak sorduğu “Asgari ücrete ara zam yapılacak mı?” sorusuna yanıt vermişti. Bakan Bilgin gerek duyulması halinde yeni bir zammın düşünülebileceğini ifade etmişti.

ZAM AÇIKLAMASI 

Ekonomi Eski Bakanı Prof. Dr. Işın Çelebi, asgari ücretin Mart ayında 10 bin TL seviyesine çıkabileceğini belirtti. Prof. Dr. Işın Çelebi, konu hakkında yaptığı açıklamalarında “Tahminime göre Mart aylık asgari ücretinin 10 bin TL seviyesine ulaşacağını düşünüyorum” ifadelerine yer verdi.

Zam hakkında bir gelişme olduğunda okuyucularımızı anlık olarak haberdar edeceğiz.