TFF'den yapılan açıklamada, Şanlıurfaspor Kulübü görevlisi Ali Kırmızı’ya 3 bin TL ve Amedspor’a toplamda 74 bin TL para cezası ile bir resmi müsabakayı kendi sahasında seyircisiz oynama cezası verildiği bilgisine yer verildi.

TFF Profesyonel Futbol Disiplin Kurulundan yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

“Amed Sportif Faaliyetler Kulübünün, 29.01. 2023 tarihinde oynanan Amed Sportif Faaliyetler-Şanlıurfaspor TFF 2. Lig Beyaz Grup müsabakasında, taraftarlarının neden olduğu çirkin ve kötü tezahürat nedeniyle ve bu eylemin aynı sezon içinde ev sahibi kulüp olduğu müsabakada 2. kez gerçekleştirilmesinden dolayı 8.000 TL para cezası ile cezalandırılmasına;

aynı müsabakada Amed Sportif Faaliyetler Kulübünün, taraftarlarının neden olduğu saha olayları nedeniyle 1 resmi müsabakayı kendi sahasında seyircisiz oynama cezası ile cezalandırılmasına,

aynı müsabakada Amed Sportif Faaliyetler Kulübünün, merdiven boşluklarının boş bırakılmamasından dolayı ve bu eylemin aynı sezon içinde 2. kez gerçekleştirilmesi nedeniyle 28.000.-TL Para Cezası ile cezalandırılmasına,

aynı müsabakada Amed Sportif Faaliyetler Kulübünün, stadyuma usulsüz seyirci alınmasından dolayı 38.000.-TL Para Cezası ile cezalandırılmasına karar verildi.”

Amedspor’a verilen ceza sonrası “Amedspor- Nazilli Belediyespor” maçı seyircisiz oynanacak.

Şanlıurfaspor çalışanına 3 bin TL

Öte yandan kararlara göre, Şanlıurfaspor’da kulüp görevlisi olarak çalışan Ali Kırmızı’ya talimatlara aykırılık nedeniyle 3 bin TL para cezası kesildi.

Konuyla ilgili olarak yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı:

“Şanlıurfaspor Kulübü görevlisi Ali Kırmızı’nın, 29.01. 2023 tarihinde oynanan Amed Sportif Faaliyetler-Şanlıurfaspor TFF 2. Lig Beyaz Grup müsabakasında, akredite edilmediği alanlarda bulunmasından dolayı talimatlara aykırılık nedeniyle 3.000.-TL para cezası ile cezalandırılmasına karar verilmiştir.”

Ayrıca Amedspor-Şanlıurfaspor maçını stadyumda 30 bin 250 kişinin izlediği ve bu sayıyla seyirci rekoru kırıldığı bildirildi.