Harran Üniversitesinde (HRÜ) rektör adaylık ilanı 7 Kasım 2022’de yayımlandı. Başvurular 18 Kasım 2022’de sona erdi.

Başvuruların sona ermesinin üzerinden 2 aydan fazla bir zaman geçmesine rağmen Harran Üniversitesine rektör ataması yapılmadı.

Rektörlük için çok sayıda isim başvuru yaparken, YÖK'ün 39 aday ile görüşme yaptığı biliniyor.

Başvuru sürecinin sonlanmasına rağmen rektör atamasının yapılmaması, bazı iddiaları da beraberinde getiriyor.

MİLLETVEKİLLERİ TEK İSİM ÜZERİNDE ANLAŞAMIYOR İDDİASI

Hala rektör atanmamasının nedeni olarak kentin milletvekilleri arasındaki anlaşmazlık gösteriliyor. İddialara göre AK Parti Şanlıurfa milletvekillerinin her birinin bir rektör adayı var. Herkes başka bir adayda ısrar edince Cumhurbaşkanı Erdoğan da henüz kararını vermedi.

 DIŞARIDAN BİR İSİM SÜRPRİZ OLMAZ!

Urfalıların bir isim üzerinde mutabık kalamaması, mevcut adaylar dışında sürpriz bir ismin atanmasını beraberinde getirebilir.

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) verilerine göre, bin 196 öğretim elemanının görev yaptığı ve yaklaşık 25 bin öğrencinin bulunduğu Harran Üniversitesine rektör atanmasının gecikmesi hem kurumda hem de kentte endişeli bekleyişe neden oluyor.

Sürecin uzaması, kentte ve üniversitede devam etmesi gereken birçok işin aksatıyor, üniversite içerisinde de huzursuz bir ortam oluşturuyor.

AKIBETİ O ÜNİVERSİTE GİBİ OLUR MU?

Anadolu Üniversitesinde adaylık ilanı Aralık 2017 tarihinde yayımlanmış olmasına rağmen üniversiteye 8 ay rektör ataması yapılmamıştı.