HALİLİYE – Şanlıurfa’nın Haliliye ilçesinde bir sokak röportajında maddi durumunun iyi olmadığını ve herhangi bir sosyal yardım almadığını beyan eden vatandaşla ilgili Haliliye Kaymakamlığından açıklama geldi.

Kaymakamlık, Gülten Yılmaz adlı vatandaşın, Şanlıurfa Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından Ocak 2023 tarihinde 7 bin 383, 04 TL Ekonomik Destek Yardımı, Şanlıurfa Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından Ekim 2022 tarihinde 4 bin TL nakdi yardım ve Haliliye Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından da son 6 ay içerisinde 2 bin 100 TL nakdi yardım yapıldığını açıkladı.

Kaymakamlığın sosyal medya hesabında yapılan paylaşımda şu ifadeler kullanıldı:

“Haliliye ilçemizde ikamet eden Gülten Yılmaz isimli vatandaşımız bir sokak röportajında maddi durumunun iyi olmadığını ve herhangi bir sosyal yardım almadığını beyan etmiş olup, Kaymakamlığımızca aşağıdaki açıklamayı yapma gereği hâsıl olmuştur.

Gülten Yılmaz adlı vatandaşımız, Şanlıurfa Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından Ocak/2023 tarihinde 7 bin 383,04 TL Ekonomik Destek Yardımı, Şanlıurfa Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından Ekim/2022 tarihinde 4 bin TL nakdi yardım ve Haliliye Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından da son 6 ay içerisinde 2.100 TL nakdi yardım yapılmıştır.

Ayrıca mezkûr vatandaşımız, Haliliye Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıf Başkanlığımıza yapmış olduğu başvuru sonucunda Türkiye Aile Destek Programı kapsamında aylık bin 600 TL nakdi yardımdan. Ulusal Hane Ziyareti Yardım Programı kapsamında yapılan nakdi yardımdan, şartlı sağlık yardımından ve Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları tarafından yapılan diğer periyodik nakdi yardımlardan aktif olarak faydalanmaktadır.

İlçemizde sosyal yardım faaliyetlerini yürütmekle görevli tüm kamu kurum ve kuruluşlarımız dezavantajlı durumdaki bireyleri çeşitli hizmet ve sosyal yardım modelleri ile desteklemekte ve hiçbir vatandaşımızın mağdur olmaması için etkin bir şekilde çalışmaktadır”.