ŞANLIURFA- Şanlıurfa'da sağlık camiasında yeni bir gelişme yaşandı.

İl Sağlık Müdürlüğü Acil Sağlık Hizmetleri Başkanı Dr. Yılmaz Gerger'in görev süresi sona ermiş, bir süredir Dr. Gerger'in yerine yeni bir atama bekleniyordu. Alınan son kararla Acil Sağlık Hizmetleri Başkanlığı görevine Dr.Eyyüp Sabri Şeyhanlı'nın atandığı öğrenildi.

DOÇ.DR.EYYÜP SABRİ ŞEYHANLI KİMDİR?

Doç. Dr. Eyyüp Sabri Şeyhanlı 1976 Şanlıurfa'nın Siverek İlçesinde dünyaya geldi. İlk, ortaokul ve lise eğitimini Şanlıurfa'da tamamlayan Doç. Dr. Şeyhanlı üniversiteyi de Şanlıurfa'da okudu. 

Harran Üniversitesi Tıp Fakültesi mezunu olan Doç.Dr. Şeyhanlı, 2001 - 2002 yılları yılları arasında Şanlıurfa 112 ambulans komutasında pratisyen doktor olarak görev yaptı. 2002 - 2003 yılları arasında Şanlıurfa Birecik İlçe Devlet Hastanes'inde pratisyen doktor olarak görev yaptı. 2004 yılında Adana Balcalı Hastanesi Çocuk Cerrahi Kliniğinde 1 yıl araştırma görevlisi olarak hizmet verdi. 5 yıl boyunca Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi Acil Tıp Anabilim Dalı'nda araştırma görevlisi olarak çalıştı. 2010 - 2012 yılları arasında Trabzon Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesinde iki yıl Acil Tıp Uzmanı olarak görev yaptı.

Doç. Dr. Şeyhanlı, Şanlıurfa Balıklıgöl Devlet Hastanesi'nde de Acil Tıp Uzmanı olarak görev yaptıktan sonra 2014 Ocak ayında Şanlıurfa Kadın Hastalıkları ve Doğumevi Hastanesi başhekimi olarak göreve başladı daha sonra da Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne Başhekim olarak atanmış ve görevinden istifa etmişti. 

Doç. Dr. Eyyüp Sabri Şeyhanlı, son olarak Şanlıurfa İl Sağlık Müdürlüğü Acil Sağlık Hizmetleri Başkanlığı görevine atandı.