Özellikle ocak ayı içerisinde başlayacak olan sömestr tatili ne zaman başlayacak? 2023 yılı tatil takvimi belli oldu mu? Velilerin ve öğrencilerin merakla beklediği 2023 Ocak ayı tatil tarihleri belli oldu. İşte yarıyıl tatili hakkında merak edilen detaylar haberimizde..

Özellikle çalışan veliler, sömestr tatilinin ne zaman olduğunu merak etmeye başladı. Okullar ne zaman tatil edilecek? Milli Eğitim Bakanlığı’nın takvimine göre iki ara tatil ve bir yarıyıl tatili bulunuyor. MEB 2023-2023 yarıyıl tatil takvimi şu şekilde:

OKULLAR NE ZAMAN TATİL OLACAK?

Öğrencilerin merakla beklediği tatil için çok az bir zaman kaldı. 23 Ocak tarihinde başlayacak olan sömestr tatili 23 Ocak’ta başlayıp, 3 Şubat 2023 tarihinde sona erecek. Birinci dönemin eğitim ve öğretim faaliyetleri 20 Ocak Cuma günü sona erecek, öğrenciler 23 Ocak Pazartesi günü tatile girmiş olacak.

YAZ TATİLİ NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

Milli Eğitim Bakanlığı’nın takvimine göre 12 Eylül tarihinde açılan okullar 16 Haziran tarihinde kapanacak. Öğrenciler bu tarihten önce 17-20 Nisan 2023 tarihleri arasında bir haftalık bir ara tatil daha yapacak. Toplam da hafta sonları da dahil olmak üzere 9 günlük tatilleri olacak.