Şanlıurfa’nın kanayan yaralarından olan eğitim konusunda Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’den dikkat çekici açıklama geld.

Gölbaşı Mogan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Uygulama Otelinde düzenlenen etkinlikte konuşan Bakan Özer, Türkiye’de kayıt dışı öğrenci konusuna değindi.

Ortaöğretimdeki okullaşma oranını artırmayı hedeflediklerini vurgulayan Özer, kayıt dışı öğrenci sayısı 9 bin ve üzerinde olan iller arasında Şanlıurfa’yı da saydı. Özer, şunları söyledi:

“Hedefimiz, üç ay içinde ortaöğretimdeki okullaşma oranının yüzde 95’ten yüzde 99’a çıkarmak. Bugün burada ilkokul, ortaokul ve lisedeki kayıt dışı öğrenci sayısı 9 bin ve üzeri olan sekiz ilimiz var: İstanbul, Ankara, İzmir, Adana, Konya, Şanlıurfa, Gaziantep ve Diyarbakır. İnşallah, sizlerle el birliği yaparak tek tek tüm öğrencilerimize ulaşıp mart ayının sonunda eğitimin tüm kademelerindeki okullaşma oranlarını yüzde 99’a ulaştıracağız. Öğrencilerimizin tek tek adreslerine ulaşacağız, ailelerini dinleyeceğiz. Çocuklarınızın sorunlarını dinleyeceğiz ve onlar için en uygun çözüm neyse onu üreterek eğitim sistemimize dâhil edeceğiz”.