2022 senesi yükselen enflasyon oranları nedeni ile pek çok üründe yaşanan fiyat artışları ile unutulmayacak yıllar arasında yerini aldı. Pek çok ürün ve hizmette rekor zamlar yapılırken bu ürünlerden biri de tüp fiyatları olarak öne çıktı. Özellikle de Rusya ile Ukrayna'nın arasında patlak veren savaşın etkisi ile doğalgazda yaşanan yükseliş tüp fiyatlarına da zam olarak yansıtılmıştı. 

Tüpe gelen rekor zamlar vatandaşın zaten gıda fiyatlarında yaşanan yükseliş nedeni ile mutfakta artan yükünü daha da ağırlaştırmıştı. Özellikle de büyük tüp fiyatlarında yaşanan artış dikkat çekerken küçük mutfak tüpü ve sanayi tüpü fiyatları da aynı oranda artış yaşamıştı. Gelen son zamların ardından güncel fiyat listeleri açıklandı... 

BÜYÜK TÜP FİYATLARI 12 AYDA 115 TL BİRDEN ARTTI! 

Tüp fiyatları yaşadığı yükseliş ile baş döndürürken özellikle de mutfak tüpü fiyatlarına gelen zamlar vatandaşların geçim derdini daha da arttırmıştı. Son 12 aylık dönemde büyük mutfak tüpüne gelen zamla beraber 115 liralık rekor artış yaşandı. 

25 Aralık 2021 tarihinde büyük tüp fiyatı Aygaz tarafından 218 TL olarak uygulanıyordu. Bu fiyat an itibari ile ise ne yazık ki 333 liraya ulaştı. Yani büyük tüp fiyatına aradan geçen 12 aylık dönemde 115 liralık dev zam yapılmış oldu. 

DOLUSUNA GÜÇ YETMİYORDU BOŞU BİLE 240 TL OLDU! 

Gelen son zamların ardından Aygaz internet sitesi üzerinden yayımlanan yeni fiyat listesi ile internetten tüp siparişi verecek olan kişilere büyük tüp depozito fiyatı için ise 240 TL rakamı ilan edildi. Tüp fiyatında yaşanan yükseliş vatandaşların mutfakta zaten gıda fiyatlarında yaşanan artışlar nedeni ile düşen alım gücünü daha da dibe çekmiş oldu. 

Gelen son zamların ardından Aygaz büyük tüp fiyatı 333 TL, küçük piknik tüpü fiyatı ise 72 TL oldu. İpragaz büyük mutfak tüpü fiyatı 309 TL olarak ilan edilirken küçük piknik tüpü ise 62 liradan satılıyor. 45 KG sanayi tüpü fiyatı ise 117 liraya fırladı.