Şanlıurfa İl Sağlık Müdürlüğü Hilvan Devlet Hastanesi Beslenme ve Diyet uzmanı Cihad Kum, kış aylarında bağışıklığımızı güçlendirebilecek ve hastalıklardan koruyabilecek besinler hakkında bilgilendirmelerde bulundu.

 Kış mevsiminde yeterli ve dengeli beslenmenin sağlığın korunması açısından önemli olduğunu belirten Kum, şunları kaydetti:

 “Kış mevsimde yeterli ve dengeli beslemenin sağlanması sağlığımızın korunması açısından önem taşımaktadır. Bu nedenle bazı besin grubunda bulunan besinler yeterli miktarda tüketilmeli. Kış aylarında zayıflayan bünyeler için özellikle vitamini zengin olan havuç, brokoli, lahana, portakal, mandalina gibi sebze ve meyveler tüketilmeli. E vitamini bağışıklık sistemimizi güçlendiren diğer bir vitamindir. Bunun için e vitamin kaynağı olan yeşil yapraklı sebzeler, kuru bakla gibi ceviz, fındık gibi besinlerde tüketilmeli. Kış aylarında havaların kapalı olması vücudun D vitamini ihtiyacının karşılanmamasına neden olur. Özellikle havanın güneşli olduğu günlerde güneşten faydalanılmalıdır. Kış aylarında yağ tüketimine dikkat edilmeli, katı yağlar ve yağlı etten uzak durulmalıdır. Hareketsizlik nedeni ile artan sindirim problemlerinin önlenmesi için posali yiyecekler arttırılmalı ve bol sıvı tüketilmelidir”