Şanlıurfa'da muhalif kimliği ile tanınan eski Şanlıurfa Belediyesi Saadet Partisi Meclis Üyesi Mehmet Cafer hakkında sosyal medyada, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli’yi eleştiren ifadeleri nedeniyle hakaret davası açılmıştı.

Şanlıurfa 5. Asliye Ceza Mahkemesinde görülen davada karar çıktı.

Mehmet Cafer savunmasında, "AİHM kararları çerçevesinde eleştiri hakkımı kullandım. Ben Saadet Partisi’nde aktif siyaset yapıyorum, hangi söylemlerin eleştiri, hangi söylemlerin hakaret içerebileceğini biliyorum. Üzerime atılı suçlamayı kabul etmiyorum" dedi ve beraatini istedi.

Cumhuriyet Savcısı ise mütalaasında Mehmet Cafer’in kamu görevlisine karşı görevi nedeniyle hakaret suçunu işlediğinin sabit olması nedeniyle Türk Ceza Kanunu’nun 125/1, 125/3-a, 125/4 ile 43 ve 53. maddeleri hükümlerince cezalandırılmasını istedi.

Delilleri değerlendiren hakim, Mehmet Cafer’in paylaşımında rahatsız edici ve incitici olarak değerlendirilebilecek sözler sarf etse de, sanığın üzerine atılı suçun yasal unsurlarının oluşmadığına kanaat getirerek, Mehmet Cafer’in beraatine karar verdi.