Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın ekim dönemine ait yatırım teşvik belgesi listesi Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı.

Buna göre, ekimde, toplam 43 milyar 608 milyon 993 bin 894 TL sabit yatırım tutarı olan bin 201 teşvik belgesi düzenledi. Bu yatırımlarda öngörülen toplam istihdam ise 26 bin 307 kişi.

Ayrıca yine bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanan tebliğ ile sabit yatırım tutarı 1 milyar 659 milyon 855 bin 157 lira olan 128 yatırımın teşvik belgesi iptal edildi, 259 yatırım teşvik belgesine ise tamamlama vizesi verildi.

URFA’DA KAÇ TEŞVİK BELGESİ DÜZENLENDİ?

Bakanlığın listesine göre, turizm, tarım, hayvancılık ve ticaretin başlıca geçim kaynağını oluşturduğu Şanlıurfa’da ekimde toplamda 26 yatırım teşvik belgesi verildi.

Teşvik belgesi verilen projeler Eyyübiye, Haliliye, Birecik, Karaköprü ve Halfeti ilçelerinde bulunuyor.

Tekstil, plastik ürün imalatı, temizlik ürünleri, kürk hariç giyim eşyası imalatı, fırın ürünleri yapımı, depolama ve ambalajlama hizmeti, kimyasal ürünler imalatı, bitkisel ve hayvansal sıvı yağ imalatının da yer aldığı birçok alandaki yatırımlar teşvik belgesi alan projeler arasında bulunuyor.

Urfa'da ekimde teşvik belgesi alan 26 projenin toplam yatırım tutarı 357 milyon 69 bin 70 TL. Söz konusu projelerle kentte 628 kişiye istihdam sağlanması öngörülüyor.

URFA’DA KAÇ TEŞVİK BELGESİ İPTAL EDİLDİ?

Söz konusu dönemde Şanlıurfa’da 3 yatırım teşvik belgesi de iptal edildi. İptal edilen projelerin toplam tutarı 18 milyon 217 bin TL.