Şanlıurfa Valiliği ve Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde “2023 Yılı İslam Dünyası Turizm Başkenti” Şanlıurfa temalı logo ve slogan tasarım yarışması düzenleniyor.

Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, sosyal medya paylaşımında “2023 Yılı İslam Dünyası Turizm Başkenti Şanlıurfa için slogan ve logo tasarım yarışmalarımız başladı. Katılım şartları ve tüm detaylar web sitemizde; http://etkinlik.sanliurfa.bel.tr Fikirlerinizi ve çizimlerinizi bekliyorum.” sözlerine yer verdi.

Logo ve slogan tasarım ve fikir yarışması için yarışma takvimi de belirlendi. Buna göre yarışmaya katılmak isteyenler 19 Aralık saat 17.00’a kadar başvurularını gerçekleştirebilecek. Yarışma sonunda birinci olan yarışmacı 20 bin liranın, ikinci 15 bin liranın, üçüncü ise 10 bin liranın sahibi olacak.

Slogan yarışmasına katılım şartları şunlar:

1) Düzenlenen slogan yarışmasına, değerlendirme kurulu üyeleri, yarışmada görev alan personel ile büyükşehir belediyesi personelleri ve birinci derece yakınları katılamaz.

2) Yarışmaya en fazla üç (3) slogan ile katılım sağlanabilir.

3) Yarışmaya başvuru ücretsiz.

4) Yarışmaya katılan sloganların, benzer yarışmalarda dereceye girmemiş olması, başkası tarafından yazılmamış olması, kısmen ya da tamamen kopya edilmemiş ve daha önce herhangi bir yerde yayımlanmamış olması gerekmektedir. Başvuruda bulunan kişi, sloganın tümüyle kendisine ait olduğunu, özgün olduğunu ve başka bir yarışmada ödül almadığını kabul ve taahhüt eder. Ödül alan katılımcılardan bu taahhütleri dışında hareket ettiği anlaşılanlardan elde ettikleri ödül ve unvan geri alınır. 

Slogan yarışması kuralları ise şu şekilde:

1) Jüri değerlendirmesini, anlatım tekniği, amaca uygunluk gibi özellikleri taşıyan değerlendirme kriterleri kapsamında yapacak.

2) Sloganların ayırt edici ve akılda kalıcı olmasına dikkat edilmeli.

3) Mesajlar net ve anlaşılır şekilde verilmeli.

4) Katılımcılar, yarışmaya gönderdikleri sloganların kendilerine ait ve özgün olduğunu beyan ve taahhüt etmiş sayılır.

5) Aynı slogan ile katılan farklı yarışmacıların dereceye girmesi durumunda, başvuru tarihi önce olan slogan esas alınır.

6) Yarışma kurallarına uygun bulunmayan sloganlar değerlendirmeye alınmayacak.

7) Mesajlar, mantıksal bir bütünlük içerisinde verilmeli.

8) Sloganların hiçbir bölümünde reklam içerikli veya bir sponsora ait olabilecek logo ve herhangi bir markayı temsil edebilecek görsel veya yazılı içerik kullanılmamalı.

9) Katılımcılar, yarışmada kullandıkları sloganların ödüle layık görülmesi durumunda tüm haklarının Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi’ne ait olacağını kabul eder.

10) Aday, sloganının bulunduğu belgeye hiçbir şekilde kimlik bilgilerini eklemeyecek, sadece “RUMUZ” yazacaktır. Örneğin “ URFA”. Aynı rumuzu kullanan eser sahiplerinin olması durumunda Düzenleme Kurulu gerekli önlemleri alacak.

11) Aday, kayıt formuna isim, yaş, cinsiyet, adres, iletişim bilgileri (cep telefonu) gibi bilgilerini yazıp gönderecek.

12) Aday teslim edeceği dosyaya sloganının bulunduğu belgeyi ve kimlik bilgilerini içeren kayıt formunu koymak zorunda.

13) Adaylar, yarışma şartnamesi ve kayıt formuna etkinlik.sanliurfa.bel.tr sitesinden ulaşabilecek.

14) Başvurular [email protected] adresi üzerinden ve Beykapısı Mah. 970. Sok. Kültür ve Turizm Daire Başkanlığı Turizm ve Tanıtım Şube Müdürlüğü adresi üzerinden alınacak.

15) Yarışmaya son başvuru tarihi, 19.12.2022 mesai bitimidir (17.00). Bu tarih ve saatten sonraki gönderimler kabul edilmeyecek.

Logo yarışması katılım koşulları:

1- Yarışma herkesin katılımına açık.

2- Her katılımcı en fazla 3 (üç) adet tasarımla yarışmaya katılabilir.

3- Yarışmaya katılım bedelsizdir.

4- Logo, 2023 Yılı İslam Dünyası Turizm Başkenti Şanlıurfa’yı en iyi ve özgün şekilde temsil etmeli; içerik ve görsellik açısından ayırt edici nitelikte olmalı.

5- Her tasarım A4 beyaz kâğıt zemin üzerine uzun kenarı 10 cm’yi geçmeyecek şekilde yerleştirilecek, kâğıdın alt kısmında tasarımın küçültülmüş şekli, kısa kenarı 25 mm’den büyük olmayacak siyah-beyaz ve renkli şekilde yerleştirilecek.

Çalışmalar aşağıda belirtilen teslimat adresine; FreeHand, Illustrator, Corel Draw, vb. gibi vektörel çizim tabanlı tasarım programlarından birinde hazırlanmış şekilde 300 dpi CMYK renk formatında, JPEG ve PDF olarak CD'ye kaydedilmiş şekilde teslim edilecek.

Katılım formu ve hazırlanan logo tasarımı yukarıda belirtilen şekillerde hazırlanarak eksiksiz olarak doldurulup bir zarfa konacak ve zarf kapatıldıktan sonra üzerine altı rakamdan oluşan rumuz (Örnek; 349721.jpg) yazılacaktır. Birden fazla logo gönderenler aynı rumuzu kullanacaktır (Örnek; 349721_1.jpg - 349721_2.jpg - 349721_3.jpg). Yarışma sekretaryası Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Turizm Daire Başkanlığı tarafından yapılacaktır. Teslim koşullarına uymayan logolar elenecek.

Yarışmalar hakkında detaylı bilgiye ve başvuru formuna ulaşmak isteyenler http://etkinlik.sanliurfa.bel.tr adresini ziyaret edebilir.