Şanlıurfa’nın kurtuluşunda önemli rol oynayan İstiklal Madalyası sahibi Barutçuzade Hacı İmam Efendi’nin ismi geçtiğimiz günlerde bir siyasi partinin üye katılım etkinliğinde gündeme geldi. Ancak bu katılımda Barutçuzade isminin kullanılması ailede rahatsızlık oluşturdu.

Barutçuzade Hacı İmam Efendi’nin torunu Hacı İmam Barutçu, dedelerinin adının siyasi bir partiyle anılmasının kendisini ve aileyi rahatsız ettiğini açıkladı.

Yazılı bir açıklama yapan Hacı İmam Barutçu, Barutçuzade Hacı İmam Efendi’ye TBMM’de meclis kararı ile layık görülen İstiklal Madalyasının kendilerinde olduğunu ve madalyayı gururla muhafaza ettiklerini kaydetti.

Şanlıurfa’nın kurtuluşuna önderlik eden dedelerinin isminin bir siyasi partiyle anılmamasını isteyen Hacı İmam Barutçu, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Dedemizin Şanlıurfamızın kurtuluşunda önderlik ederek; canını, bedenini, varını yoğunu ortaya koyarak yapmış olduğu kahramanlığından dolayı her zaman gurur duyuyoruz. Her 11 Nisan’da hemşerilerimizin, dedemiz Barutçuzade Hacı İmam Efendi diye başlayan ve paylaşılan bütün paylaşımlar yine gurur kaynağımızdır. Kurtuluşumuzda mücadele eden bütün kahramanlar bütün hemşerilerimizin atasıdır, dedesidir.

Şanlıurfa’nın kurtuluşunda önemli görevi üstlenen babamın, babası istiklal madalyası sahibi olan öz dedem Barutçuzade Hacı İmam Efendinin öz torunu olarak dedemin adını herhangi bir amaçla hiçbir yerde kullanmadım.

Ama ne yazık ki böyle önemli bir şahsiyetin adının siyasi parti gibi değişik yerlerde kullanılması her ne amaçla olursa olsun beni ve ailemi rahatsız etmektedir.

Daha öncede değişik amaçlarla adı kullanılan Barutçuzade Hacı İmam Efendi’nin torunları olan, yakınlarımdan birçok kez şikayet almamdan dolayı böyle bir açıklama yapmak durumunda kaldım.