Binlere kişinin beklediği ödemeler hakkında detaylar belli oldu. Konu ile ilgili olarak hesaplara 3.340 TL yatırılmaya başlandı. Vatandaşlar ödemelerini alıp almadıklarını ödemelerin hesaplara yatıp yatmadığını e- Devlet üzerinden kontrol edebiliyorlar. Söz konusu ödemeler il il olarak yapılacaktır. Ay sonuna kadar da ödemelerin devam edeceği paylaşıldı. Bu noktada yaşlı, engelli ve bakıma muhtaç olan vatandaşlara devletten destek ödemesi yapıldığı belirtilerek ödemelerin her ayın 15 ‘inde başlayıp, sonuna kadar devam edeceği ifade edildi.

E-DEVLETTEN SORGULAYIN

Evde Bakım aylığı ödemeleri E Devlet üzerinden sorgulanabildiği belirtilerek TC kimlik numarası ve E Devlet şifresi kullanarak giriş yapılan sistemin arama çubuğuna “Engelli Evde Bakım Ödeme Bilgileri Sorgulama” yazılarak sorgulama yapılabilir.

3.340 TL VERİLİYOR

Evde bakım maaşı her yıl değişkenlik gösterdiği belirtildi ve 2022 Temmuz asgari ücret zammından sonra evde bakım maşı 2.706 TL’den 3.340 TL’ye yükseldiği Aralık ayında yapılacak zamla birlikte evde bakım maaşı yeniden düzenleneceği aktarıldı.

GEREKLİ ŞARTLAR

Engelli oranına bakılmaksızın, 18 yaşının altındaki çocuklar için Engelli Sağlık Raporunda ‘özel koşul ya da çok özel koşul gerektirir’ ibaresi yer alıyorsa, engelli yakını Evde Bakım Yardımından faydalanabilir. 18 yaşının üstündekiler içinse, raporda ‘tam bağımlı’ ifadesi yer alıyorsa, yine engelli yakın yardımdan faydalanabilir.

Bunun dışında gelir kriterini sağlamak gerekiyor.