Asgari Ücret Komisyonu'nun toplanmasına 2 hafta kaldı. Komisyon 7-8-9 Aralık'ta toplanacak ve milyonlarca çalışanın merak ettiği asgari ücret rakamını belirleyecek. Bütün çalışanların gözü asgari ücret görüşmelerinden çıkacak sonuca kilitlendi.

2021 yılında net 2bin 825 lira 90 kuruş olan asgari ücret, Ocak tarihinde yapılan yüzde 50 zammın ardından temmuz ayında da zamlanmıştı. Normal şartlarda her yılın aralık ayında bir kez zam yapılan asgari ücret, memur ve emekli maaşlarında olduğu gibi 2022 yılında iki kez zam görmüş, 4 bin 253 TL'den 5 bin 500 TL'ye yükselmişti.

ASGARİ ÜCRETE MEMUR TARİFESİ

Asgari ücretin 2023 yılında kaç TL olacağı merak edilirken, dikkat çeken iddialar gündeme gelmeye devam ediyor.

Bugüne kadar asgari ücretin 7 bin TL ila 10 bin TL arasında olacağına yönelik tahminler gelmişti. Yeni Asır’ın yazarlarından Faruk Erdem’in yazısında ifade edilen artışın, yeni rakamı 7 bin 700-8 bin 800 TL arasında bir noktaya taşıması öngörülüyor.

ÇİFT ZAM UYGULAMASI SÜRECEK

Erdem'in iddiasına göre asgari ücrete 2023 yılında da bu yıl olduğu gibi iki artış yapılması da ihtimaller dahilinde. Ücretlerin enflasyon karşısında erimesini önlemek için yılın ortasında emekli ve memurlara yapıldığı gibi bir ikinci zam da gerçekleştirilebilir. Bu durumda artış oranları yıllık değil 6 aylık belirlenebilir.