ŞANLIURFA - Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi 2022 Yılı Kasım Ayı Olağan Meclis Toplantısının birinci birleşimi gerçekleşti.

Toplantı, Başkan Vekili Ahmet Kaytan başkanlığında ve meclis üyelerinin katılımıyla Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu'nda düzenlendi. Toplantıda açılış ve yoklamanın ardından gündem maddelerine geçildi.

Toplantıda, Halkların Demokratik Partisi’nin ( HDP) verdiği soru önergeleri arasında, Birecik’teki Kelaynak Sahil Yolunda 200 milyon lira ile yapılması planlanan projeyle ilgili madde görüşüldü.

 Konuya ilişkin söz alan HDP Meclis Üyesi Cahide Udum, var olan parkın yıkılıp yerine yüksek maliyetle başka bir parkın yapılmasını sorguladı.

“Hâlihazırda var olan bir park, Millet Bahçesi adı altında neden yeniden yapılsın?” diye soran Udum, “İhale bedeli KDV’siyle birlikte yaklaşık 200 milyon lira gibi bir meblağ tutuyor. Bu park zaten var. Neden tekrar yıkılıp yeniden aynı park yapılsın? Amaç birkaç müteahhidi zengin mi etmek, gerçekten anlamış değiliz. Bu hâlihazırda olan parka 200 milyon lira nereye harcanacak? Altından heykel mi dikeceksiniz yoksa üsten mi heykel dikeceksiniz?” dedi.

UDUM: PARANIN ORAYA GÖMÜLMESİNE RAZI DEĞİLİZ

Udum, ilçede birçok sorunun bulunduğuna dikkati çekerek, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Birecik’te 1-2 kilometre olan uzaklıktaki köylerde su problemi var. O bölgelerde yaşayan insanlar artık su bulamadığı için hayvanlarını satıyorlar. Birecik uyuşturucu meskeni haline gelmiş bir ilçe. Uyuşturucuyla ilgili operasyonlar oluyor ama yetmiyor. Gençlerimiz uyuşturucuyla bataklığa sürükleniyor. İlçede iş ihtiyacı varken, kadınlarımızın çalışmaya ihtiyacı varken bu 200 milyon lira ile bir fabrika kurutulabilir, istihdam sağlanabilir. İlçede üst geçit sorunu da var. Hastanenin karşı tarafına geçecek bir üst yapı çalışmaları yok. Birecik’in ciddi problemleri varken bu paranın oraya gömülmesine razı değiliz. Bölgedeki esnafta bunu söylüyorlar, razı değiller. Gerçekten o projeden vazgeçilmesini istiyoruz.”

 HDP’nin verdiği soru önergesinde şu ifadeler yer aldı:

“Birecik ilçemizde daha önceden Birecik Belediyesi tarafından yapılan Kelaynak Sahil Yolunda, Turizm Bakanlığı hibe destekli açık park yapılmış ve halkın hizmetine sunulmuş. Bugün öğrendiğimiz kadarıyla TOKİ kanalıyla Çevre ve Şehircilik İklim Bakanlığı tarafından halka açık olarak yapılmış, halkın büyük memnuniyetiyle kullanılmaya devam edilmekte. Hazır bir yerin bozularak yeniden yapılması devleti maddi açıdan zorlayacak. STK’lar, siyasi partiler ve esnaf bu proje karşı. Bu projenin iptali için Çevre ve Şehircilik İklim Bakanlığı’na iletiyoruz.”

Toplantıda, İmar ve Bayındırlık Komisyonuna gelen 21 madde ilgili komisyonlara havale edildi.