Tüm vatandaşların merakla bekledikleri kabine toplantısı bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yönetiminde yapıldı. Tüm bakanların katıldığı toplantı Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde gerçekleştirildi. Kabine toplantısında başta ekonomi olmak üzere çok sayıda konu masaya yatırılarak yeni kararlar alındı. Bu kararları ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yaptığı Millete Sesleniş konuşması ile açıkladı. 

SOSYAL KONUT AÇIKLAMASI!

TOKİ sosyal konut projesi ile alakalı olarak konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "TOKİ sosyal konut projemizde ilk kuraların çekimini bugün yaptık. Mart ayının sonuna kadar bu kuraları çekip bitireceğiz. Dünyada yaşanan küresel enflasyondan dolayı artan kira fiyatları bu konutlar yapıldıkça azalacaktır. Hazırlıkları tamamlanan projelerin inşaatları hızlı bir şekilde başlayacaktır. Konutlar söz verilen tarihte vatandaşlarımıza teslim edilecektir." dedi.

TOGG ŞUBAT'TA SATIŞTA

TOGG için bir açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "TOGG çok önemli bir hale gelmiştir. TOGG'un başarısı 85 milyonun başarısı olarak görülmektedir. Bu projeye dair önemsizleştirici açıklamaları görüyoruz. Geleceğin aracı olan TOGG'un satışları Şubat ayında başlayacak ve Mart ayında yollarda olacak. Bu projede emeği geçenleri yeniden tebrik ediyorum." ifadelerini kullandı. 

TÜRKİYE'Yİ HAK ETTİĞİ YERE ÇIKARACAĞIZ

Türkiye'nin gelişmiş hedeflere odaklandığını söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Geçmişte vesayet odaklarının devleti milletin üzerinde bir kırbaç gibi kullanmasından dolayı yol açılan hasarı demokrasi mücadelesi ile ortadan kaldırdık. Türkiye'yi hak ettiği yere çıkarmak için gece gündüz çalışıyoruz. Biz ana odağımıza özgürlüğü yerleştirdik. Biz milletine husumet besleyen korkaklarla mücadele ederek Türkiye'yi bugünlere getirdik. İşimiz hizmet ve gücümüz millet derken bunu kast ediyoruz. İnsanlara hayallerini gerçekleştirecekleri imkanları sağlamanız gerekir. Gelişmiş ülkelerdeki demokrasi ve refah düzeyine gıpta ile bakan insanlarımıza çok daha ilerisini vermek için çalışıyoruz." şeklinde konuştu.

Türkiye'nin önemli vizyonları olduğunu söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bugüne kadar ülkemizde hayata geçirdiğimiz her eser ve hizmet milletimizin ortak kazanımıdır. Aynı şekilde 2053 ve 2071 ortak vizyonumuzu ifade ediyor. Daha iyisine katkı vermek kimseyi küçültmez aksine milletimizin gönlüne girmesini sağlar. Akıl ve vicdan sahibi herkesin bu şekilde davranması gerekir. İnşallah 2023 bu anlamda da tarihi bir dönüm noktası olacak." dedi.

SOSYAL YARDIMLARIN ÖDEMELERİ YAPILIYOR

Sosyal Yardımlar hakkında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Dünyanın ve ülkemizin içinden geçtiği kritik süreç sosyal desteklerin önemini daha da arttırmaktadır. Bizim sosyal destekler konusundaki hassasiyetimiz çok daha fazladır. Bunun için bir dizi yeni adım attık. Gereken temel ihtiyaç maddelerine ulaşamayan vatandaşlarımıza yönelik yardımlarımız zaten devam ediyor. Ayrıca gelir seviyesi belirli rakamın altında kalan vatandaşlarımıza da koruyucu yeni programlar geliştirdik. Türkiye Aile Desteği ile 2,5 milyon vatandaşımızın hesaplarına 3,2 milyar TL yarın hak sahiplerinin hesaplarına yatırılacaktır. Elektrik tüketim desteği, doğalgaz faturası yardımı bu hafta ödenecektir." dedi.