Yüzlerce kişinin yararlanabileceği fatura desteğiyle ilgili detayların yakından takip edildiği paylaşıldı ve elektrik faturasını ödemekte zorlanan vatandaşlara destek sağlandığı aktarıldı. Bununla beraber fatura desteğinden yararlanmak isteyenlerin kimliği ve faturasıyla birlikte PTT’ye gitmesi gerektiği ve 260 TL para verileceği vurgulandı.

NAKİT OLARAK VERİLMEYECEK

Dar gelirli ailelere fatura yardımı yapıldığı belirtildi ve devlet tarafından ihtiyaç sahibi haneler için fatura desteğinde bulunulduğu bu doğrultuda elektrik faturasıyla PTT şubesine giden vatandaşlar söz konusu destekten yararlanabildiği vurgulandı. Bunun yanı sıra bu destek tutarı otomatik olarak fatura üzerinden mahsup edilecek ve nakit olarak verilmeyecek.

260 LİRAYA KADAR ÇIKIYOR

Elektrik faturası desteği merak edilen konular arasında yer aldığı belirtilerek vatandaşların elektrik faturası yardımı için detayları araştırdığı aktarıldı. Bununla beraber son elektrik zammıyla birlikte artan destek miktarı evde yaşayan kişi sayısına göre 130 lira ila 260 lira arasında değiştiği vurgulandı. Verilen destek tutarı ise şöyle oluyor:

NE KADAR ÖDEME YAPILIYOR?

1-2 kişilik hanelere aylık 75 kilovatsaat (130 lira).

3 kişilik hanelere aylık 100 kilovatsaat (173 lira).

4 kişilik hanelere aylık 125 kilovatsaat (216 lira).

5 ve daha fazla kişilik hanelere aylık 150 kilovatsaat (260 lira)