Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’na bağlı kurumlardan olan Milli Emlak Şefliği yeni arazi satış ilanlarını yayınladı. Bu ilanlara göre Milli Emlak oldukça uygun şartlarla çeşitli niteliklerdeki arazileri satışa çıkardı. Satışın ne şekilde yapılacağı ve ödeme şartlarına dair de detaylar ilanlarla kapsamlı bir şekilde açıklandı.

MİLLİ EMLAK'TAN SATILIK ARAZİLER

Amasya İli Gümüşhacıköy Kaymakamlığı Milli Emlak Şefliği tarafından yayınlanan ilanlara göre Gümüşhacıköy’de bulunan bazı araziler satışa çıkarıldı. Kamuya ait olan bu arazilerin çeşitli imar durumlarına sahip oldukları bildirildi. Konut imarından köy yerleşik alanına kadar çeşitli seçeneklerin yer aldığı araziler yatırım yapmak isteyenler için fırsat oluyor. Ayrıca arazilerin niteliklerinin bahçe, arsa, tarla şeklinde oldukları da yayınlanan ilan ile kamuoyuna bildirildi.

İHALE TARİHİ BELLİ OLDU

Milli Emlak’ın satışa çıkardığı arazilerin tamamı Amasya'nın Gümüşhacıköy ilçesinde farklı mahallelerde olduğu bildirildi. Bu araziler için açık teklif usulü ile ihale yapılacak. İhalenin tarihi ise 17 Kasım 2022 olarak açıklandı. İhaleye katılmak isteyenler bu tarihe kadar tekliflerini iletecekler. Yapılacak olan ihalede geçerli en yüksek teklifi sunanlar arazileri satın almaya hak kazanacaklar.

FİYATLAR 17 BİN TL'DEN BAŞLIYOR

Satışa çıkarılan kamu arazileri için tahmini satış bedelleri de açıklandı. Buna göre belirlenen bedeller 17 Bin TL ile 184 Bin TL arasında değişiyor. Arazilerin büyüklükleri hakkında da bilgi verildi. En küçük arazi 203 metrekare olurken en büyük arazinin büyüklüğü 5.632 metrekare olarak açıklandı. Arazilerin bir kısmı boşken bir kısmının ise işgalli oldukları bildirildi.

PEŞİN ÖDEME YAPANA YÜZDE 20 İNDİRİM UYGULANACAK

Milli Emlak tarafından satılacak olan bu araziler için peşin ödeme yapacak olanlara yüzde 20 indirim uygulanacağı bildirildi. 17 Bin TL fiyatla satılacak olan arazi için verilen en yüksek teklifin 17 Bin TL olması durumunda peşin ödeme yapılırsa 3.400 TL’lik bir de indirim uygulanacak. Böylelikle araz, 14.600 TL’ye satın alınabilecek.

8 TAKSİTLE ÖDEME YAPILABİLECEK

Milli Emlak arazileri satın alacak olanlara taksit imkanı da sağlıyor. Buna göre yüzde 25 bedeli peşin olarak ödeyecek olanlar kalan tutarı 2 yıl içerisinde 8 taksit halinde kanuni faiz işlenmesi şartıyla ödeyebilecekler. Taksit imkanını kullananlar tüm tutarı peşin ödemek zorunda kalmayacaklar.

Öte yandan Milli Emlak’ın satışını yapacakları bu araziler için vatandaşlar herhangi bir şekilde KDV, Vergi, Resim ve Harç ödemesi yapmayacaklar. Bu ödemelerin tamamından muaf olacaklar.