81 ilde 250 bin yeni konut inşa edecek olan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın İlk Evim projesi için başvurular yarın sona eriyor.

E-devlet başvurularının 28 Ekim 2022 tarihi itibarıyla sona erdiği TOKİ İlk Evim için Ziraat Bankası ve Halkbank üzerinden sürerken başvuru şartları da merak ediliyor.  

TOKİ'nin resmi internet sitesinde yer alan detaylara göre, Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından 250 Bin Sosyal Konut Projesi kapsamında hayata geçirilecek olan konutlar için; başvurular T.C. Ziraat Bankası A.Ş. ve T. Halk Bankası A.Ş.'nin Proje şehrindeki yetkili Şubeleri ve E-Devlet aracılığı ile alınıyor. 

TOKİ İLK EVİM BAŞVURU ŞARTLARI 2022

TOKİ İlk Evim projelerine başvuru yapabilmek için, başvuru sahibinin;

- Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olması,

-Proje şehri sınırları içerisinde 1 seneden az olmamak şartı ile ikamet ediyor olması veya Proje il nüfusuna kayıtlı olması,

-TOKİ'den ev satın almak için başvuru yapanların kendileri, eşleri ve velayetleri altındaki çocukları üzerine T.C. sınırları dâhilinde tapuda kayıtlı bağımsız konutlarının olmaması kendileri, eşleri ve velayetleri altındaki çocuklarının daha önce Toplu Konut İdaresinden konut satın almamış olması şartları aranıyor. (Şehit Aileleri, Terör, Harp ve Vazife Malulleri kategorisi hariç).

-Aylık hane halkı gelirinin (Kendisi, eşi ve 18 yaş altı çocukları), en fazla net 16.000₺ ( İstanbul İli için 18 bin TL) olması gerekmektedir. (Başvuru sahibinin kendisi, eşi ve 18 yaş altı çocukları, başvuru tarihi itibariyle gıda, yol, vs. her türlü aldıkları yardımlar dâhil olmak üzere toplam hane halkı aylık net gelirinin toplamı) (Şehit Aileleri, Terör, Harp ve Vazife Malulleri kategorisi hariç)

Bir hane halkı adına, yani kişinin kendisi, eşi ve velayeti altındaki çocuk adına bir adet başvuru yapılabilecektir, birden fazla başvuru yapılması durumunda başvurular geçersiz olacak.

-Başvuruları yapacak vatandaşların 18 yaşını doldurmaları gerekiyor.

-Genç kategorisine 14 Eylül 1992 tarihinden sonra doğan vatandaşlar müracaat edebilecek.

-Şehit Aileleri, Terör, Harp ve Vazife Malulleri Kategorisine; TOKİ ve Sosyal Güvenlik Kurumu sisteminden "HAK SAHİPLİĞİ" onaylananlar başvuru yapabilecektir. Sözleşme aşamasında konut başvurusu yapılan İl sınırları içerisinde son 3 yıldır oturuyor olduklarına dair adrese dayalı nüfus kayıt sisteminden alacakları belge veya başvuru yapılan İl nüfusuna kayıtlı olduklarına ait belge talep edilecek.

-Şehit Aileleri, Terör, Harp ve Vazife Malulleri Kategorisinden bir jkez konut satışı gerçekleştirilecek.

-"Gazi Kategorisine" 1005 sayılı Kanun kapsamında bulunan Kore ve Kıbrıs Gazisi olduğunu bildirir kimlik kartı olanlar, yukarıdaki başvuru şartlarını sağlamak şartı ile başvuru yapabilecektir.

-50 bin / 100 bin Sosyal Konut Projesinde asil hak sahibi olanlardan, kendileri ya da eşleri 250 Bin Sosyal Konut projesine başvuramazlar (Fakat önceki başvurusunu iptal edip, yeni projeye başvuru imkanı vardır).