Tüm bunların yanı sıra çalışanlara sağlanan sosyak yardımlarda vergi alınmayacağı ifade edildi. Bin lira sosyal yardım alan bir çalışan, SGK primi ve gelir vergisiyle bunun 400 lirasını geri ödemek zorunda kalıyordu. Bu uygulama ile aynı ücret devam ettiği sürece yılda toplam 4.800 lira çalışanın cebinde kalacağı ifade edildi.

ÇALIŞANLARA 1.000 TL YARDIM VERİLECEK

Türkiye geneli milyonlarca asgari ücretli ve özel sektörde çalışanlarına 1.000 TL’lik nakdi yardım yapılmasına karar verildi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ında geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada, çalışanlara 1000 TL fatura desteği yardımı yapılacağını belirtmişti. Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) Yönetim Kurulu Başkanı Özgür Burak Akkol bir açıklama yaptı. Akkol açıklamalarında şu ifadelere yer verdi:

“Bizimle birlikte tüm sosyal paydaşlarımızın da dile getirdiği, vergi dilimlerine yönelik düzenleme bu anlamda çok önemli. İlk vergi diliminin yüzde 10’a düşürülmesi ve vergi dilimleri matrahlarının günümüz şartları ile güncellenmesi çalışanların korunması için önemli fırsat. En kısa zamanda Sayın Bakanlarımızın kıymetli destekleri ile bu düzenlemenin de Cumhurbaşkanımıza sunulmasını bekliyoruz.”

BAŞVURU YAPILMASINA GEREK YOK

Cumhurbaşkanı Erdoğan geçen gün yaptığı açıklamada işverenlerin kış aylarında çalışanlara bin lira fatura yardımı yapacağını ve yardımın vergiden düşüleceğini ifade ederken çalışanların başvuru yapmasına gerek olmadığı bildirildi. İşveren tarafından çalışanlara 1.000 TL verilecek ve vergi beyanı sırasında bu ödeme gider olarak gösterilecek.