Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı TOKİ tarafından yapılan duyuru ile çekilişsiz kurasız hemen teslim konut satışı yapılacağı duyuruldu. Bir yandan 250 bin sosyal konut projesi için başvuru süreci devam eden TOKİ bir yandan da elde kalan konutları için yeni satış ilanları yayımlanmaya devam ediyor. 

Sosyal konut projeleri için sunduğu düşük fiyatlarla dikkat çeken TOKİ dönem dönem orta gelir grubu ve üst gelir grubu için de satışlara imza atıyor. Bu satış ilanlarından biri de İstanbul için yayımlandı. Yayımlanan ilan kapsamında İstanbul Beyoğlu Sütlüce 398 Konut Projesinde yer alan 33 adet konut ve İstanbul Bakırköy Şenlik Mahallesi Koru Florya Projesinde yer alan 12 adet konut için açık artırma ilanı yayımlandı. 

TOKİ İSTANBUL AÇIK ARTIRMA SATIŞ 2022 İLANI! TOKİ'NİN HEMEN TESLİM KONUT FİYATLARI NE KADAR, KAÇ TL?

İstanbul'da ev sahibi olma hayalleri kuran ve konut yatırımı yapmak isteyen kişiler için yayımlanan yeni ilanlarda pek çok fırsat sunuldu. TOKİ tarafından yapılan açıklamada İstanbul Beyoğlu Sütlüce 398 Konut Projesinde yer alan 33 adet konut ve İstanbul Bakırköy Şenlik Mahallesi Koru Florya Projesinde yer alan 12 adet konut olmak üzere toplamda 45 adet konutun çekilişsiz ve kurasız olarak satışa sunulduğu duyuruldu. 

Söz konusu ihale bugün yani 25 Ekim 2022 tarihinde yapılacak. İhalede en yüksek teklifi veren kişi ya kurumlar söz konusu taşınmazları satın almaya hak kazanacaklar. İstanbul ili, Beyoğlu ilçesi, Örnektepe ve Sütlüce Mahallesi projesi kapsamında satışa sunulan konutlar için ödemeler satın alan kişilerin tercih etmeleri durumunda yarısı peşin kalanı 120 ay taksitle ödenebilecek. İstanbul Bakırköy Şenlik Mahallesi Koru Florya projesinde yer alan konutlar ise hemen teslim olarak satılırken ödemelerde ise yüzde 30 ya da yüzde 12 peşinat ve kalanı 60 ay taksitle satılacak.

Projede yer alan konut fiyatları ise 2 milyon 20 bin liradan başlarken hemen teslim satılan konutlarda ise başlangıç fiyatı 11 milyon 834 bin liradan başlıyor. Orta gelir ve üst gelir grubu konut projesinde söz konusu rakamlar açık artırma başlangıç fiyatı olarak uygulanacak.