Türkiye’de sosyal yardımlar oldukça gelişti. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından vatandaşlara verilen sosyal destekler o kadar çeşitlendi ki milyonlarca vatandaş bu imkanlardan yararlanabiliyorlar. Farklı farklı sosyal destek programını uygulayan Aile Bakanlığı her açıdan vatandaşları nakit olarak destekliyor.

BARINMA YARDIMLARI GELİŞTİRİLDİ!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın barınma yardımları kategorisinde vatandaşlara sağladığı destekler de oldukça geliştirildi. Bu kapsamda ailelerin barınma ihtiyaçları en ince ayrıntısına kadar düşünülüyor. Ailelerin oturulmayacak kadar sağlıksız evlerde barınmasını engellemek isteyen Aile Bakanlığı çeşitli koşullara göre farklı sosyal yardımlar verebiliyor.

Prefabrik ev yaptırmak isteyenlere 150 Bin TL destek veren Aile Bakanlığı, betonarme ev yaptırmak isteyenlere de 200 Bin TL destek veriyor. Aile Bakanlığı evleri sağlıksız olan, tadilat gerektiren vatandaşlara da onarım desteği ile ev eşyası almaları için nakit destekler sağlıyor. Bu kapsamda vatandaşlara 75 Bin TL’lik sosyal yardım veriliyor. Bu sosyal yardımı alan vatandaşlar evlerini onarıp tadilata sokabiliyorlar. Gerekiyorsa ev eşyaları da satın alınabiliyor.

KİMLER EV ONARIM DESTEĞİ ALABİLİR?

Evlerini tadilata sokmak isteyenlerin 75 Bin TL destek alabilmelerinin bazı koşulları bulunuyor. Öncelikle başvuru yapacak aileler gerçekten sağlıksız bir evde yaşamalılar. Oturulmayacak derecede kötü bir evde yaşayan vatandaşlara devlet yardım elini uzatıyor. Ayrıca bu yardımdan yararlanabilmek için gelir kriteri uygulanıyor. Hane içinde kişi başı ortalama gelir 1.833 TL’den fazla olmamalıdır. Bunun yanında yaşlılık, engellilik, tek ebeveynli aile ve dul olma gibi niteliklerden en az birisine sahip olunması gerekiyor.

KİRALIK EV İÇİN ONARIM DESTEĞİ ALINIR MI?

Aile Bakanlığı’nın sağladığı imlan olan onarım desteğinin kiralık evler için de alınıp alınamayacağı merak ediliyor. Bu sosyal yardımın başvuru koşullarına göre kiralık evler için bu konuda yardım alınamıyor. Onarım ve eşya desteği başvurusu yapacak olan vatandaş başvuruda belirttiği evin tam hisseli tapusuna sahip olmalıdır. Aksi durumda bu sosyal yardımdan yararlanılamıyor. Kiralık evler ya da hisseli evler için barınma yardımı verilemiyor.