TOKİ İlk Evim İlk İşyerim sosyal konut projesi kapsamında vatandaşlara 1 milyon adet arsa satışı yapılacak. Bu arsalardan satın almak isteyenler 7 Kasım’a kadar başvuru yapabilecekler. TOKİ’nin satışa çıkardığı arsaların tamamı altyapılı olacak. Vatandaşlar arsaların kendilerine tahsis edilmesinin ardından 2 yıl içerisinde evlerini tamamlamak zorunda olacaklar.

TOKİ MÜSTAKİL ARSALARIN ÖZELLİKLERİ NELER OLACAK?

TOKİ tarafından satışa çıkarılan müstakil arsalar 350 metrekare ile 500 metrekare arasında değişecek. Bu arsalarda vatandaşlar 150 metrekarelik boyutlarda tek veya zemin artı 1 kat şeklinde konutlar inşa edebilecekler. Bu arsaları satın alan vatandaşlar 2 yıl içerisinde evlerini inşa etmek zorundalar. Evlerini bu sürede inşa etmeyenlerin arsaları geri alınacak. Ayrıca inşa edilecek olan evlerin betonarme olma zorunluluğu da bulunmuyor. Vatandaşlar TOKİ tarafından uygun proje olarak onaylanması durumunda müstakil arsalar üzerinde prefabrik ev de yaptırabilecekler.

TOKİ MÜSTAKİL ARSA FİYATLARI NE KADAR?

TOKİ’nin müstakil arsalarının fiyatları da merak ediliyor. Arsalar için bir taban fiyat açıklandı. Ancak arsanın bulunduğu il veya ilçeye göre bu fiyatlar biraz daha yüksek olabilecek. Buna göre TOKİ arsalarının fiyatları 192.500 TL’den başlayacak. Vatandaşlar 120 ay vade ile bu arsaları satın alabilecekler. 10 yılda geri ödemesini yapacak olan vatandaşların aylık taksitleri ise 1.604 TL’den başlayacak.

PREFABRİK EV YAPTIRILIRSA MALİYET NE KADAR OLACAK?

TOKİ’den müstakil arsa satın aldıktan sonra daha düşük maliyetle ev yaptırmak isteyenler tercihlerini prefabrik evlerden yana kullanabilecekler. Betonarme evlerin maliyetlerinin fazla olmasından dolayı vatandaşlar böyle bir seçeneği kullanabilecekler. Tek şart ise yapılacak olan prefabrik evin projeye uygun olması olacak. Bu şartın karşılanması durumunda uygun fiyata prefabrik ev yapımı gerçekleştirilebilecek. Peki prefabrik ev fiyatları ne kadar? TOKİ arsasına prefabrik ev yaptırmanın maliyeti ne kadar olur?