Destek ödemeleri 2 bin TL olarak hesaplara geçecek ve yılda iki defa yapılacak olan bu ödemeler toplam 2 bin TL olacak. Destek kararı kapsamında üniversite öğrencilerine ulaşım desteği sağlanacağı belirtildi ve kapsamda, ailesinden uzakta eğitim gören kişilere yılda 2 kez ödeme yapılacağı aktarıldı. Konu ile ilgili olarak Gidiş-dönüş, 500 TL ödeme olmak üzere toplamda 2 bin TL para verileceği belirtildi ve 2023 için ise bilet başına 750 TL olmak üzere toplam 3 bin TL ödeme yapılacağı aktarıldı.

ÖDEME NE ZAMAN YAPILACAK?

Ulaşım desteği kapsamında ayrılan 300 milyonluk bütçeden, 150 bin üniversite öğrencisi yararlanacak. Ödemelerin ise ne zaman yapılacağına dair bir açıklama yapılmadı.

BAKAN YANIK’IN AÇIKLAMALARI

Yüzlerce öğrenciye ulaşım desteği sağlanacak. Yılda 2 kez olmak üzere üniversite ulaşım desteği verileceği belirtildi ve bu konuda Bakan Yanık bir açıklama yaptı. Bakan Yanık açıklamalarında şu ifadeleri kullandı:

“Sosyal yardım alan ailelerin çocuklarını, lisans ve 25 yaş altı olanlara, ailelerinden uzak olan öğrencilerin gidiş-dönüş biletlerini biz karşılayacağız.

Tek yön 500 liraya kadar ödeme yapacağız. Yılda iki kez olacak. Her bir öğrenciye yaklaşık 2 bin lira ödemesi olacak. Ödemeler, vakıflarımız aracılığıyla öğrencilerimizin IBAN’larına yatırılacak.”