Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesinde Yenişehir Mahallesinde bulunan bir lise önünde dün okul çıkışında yaşanan ve öğrencilerin hedef olduğu silahlı kavga kentteki isimlerin tepkisi çekti.

KIRIKÇI: İÇİMİZ YANDI VE UTANDIK

AK Parti Şanlıurfa İl Başkanı Abdurrahman Kırıkçı, sosyal medya hesabındaki paylaşımında, kan davasının ilkellik olduğunu ifade ederek, şunları kaydetti:

“Sebebi ne olursa olsun, kan davası ilkelliktir. Viranşehir’de iki masum öğrencinin ölümüne ve onlarca öğrencinin yaralanmasına sebep bir vahşeti yaşadık. Kahrolsun! Bu Husumet Bu Vahşet Bu Cehalet. İçimiz yandı ve utandık. Allah öğrenci kardeşlerimizin ailelerine sabır versin.”

ÖZASLAN: ÇÖZÜM BULMAK ZORUNDAYIZ

Viranşehir 'de yaşanan talihsiz olayda hayatını kaybeden öğrencilere Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar ve ailelerine ise sabırlar dileyen HÜDA PAR Şanlıurfa İl Başkanı Emin Özaslan, sosyal medya hesabından “Toplum olarak; kusur ve hatalarımız ile yüzleşip bir çözüm bulmak zorundayız” paylaşımında bulundu.

POLAT: YÜREĞİMİZ YANDI

AK Parti Merkez Karar Yönetim Kurulu (MKYK) Üyesi Vildan Polat, ölenlerin ailelerine başsağlığı, yaralılara şifalar dilediği paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

“Viranşehir ilçesinde çıkan silahlı kavgada hayatını kaybeden 2 öğrenci evladımıza Allah’tan rahmet, kederli ailelerine, yakınlarına sabır ve başsağlığı diliyoruz. Yaralı öğrencilerimize de acil şifalar diliyorum. Yüreğimiz yandı. Mekanları Cennet olsun inşallah.”

TANAL: URFA’DA HUSUMETLER NE ZAMAN SON BULACAK?

Aslen Şanlıurfalı olan CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, paylaşımında şu ifadeleri yer verdi:

“Şanlıurfa Viranşehir'de okul önündeki silahlı çatışmada, öğrenci servisindeki iki masum evladımız, hayattan koparıldı. Yaşanan bu acıyı tarif etmeye kelimeler yetersiz kalıyor. İnsan hayatı bu kadar mı ucuz? Şanlıurfa'da düşmanlıklar, husumetler ne zaman son bulacak?”

KAYMAKAM ÇENGEL: İKİ GÜZEL EVLAT

Viranşehir Kaymakamı Önder Çengel, hemşehrilerine başsağlığı dileği paylaşımında, “İki genç evladımızı ebediyete uğurladık bugün. İki güzel evlat. Rabbim mekanlarını cennet makamlarını âli eylesin. Kederli ailelerine, arkadaşlarına, dostlarına ve tüm Viranşehirli hemşerilerime başsağlığı diliyorum” ifadelerine yer verdi.

EKİNCİ: SÖZÜN BİTTİĞİ NOKTADAYIZ

Viranşehir Belediye Başkanı Salih Ekinci de çok üzüntülü olduklarını belirttiği paylaşımında, şunları kaydetti:

“Sözün bittiği noktadayız. Yüreğimiz yanıyor. İlçemizde iki grup arasında çıkan silahlı kavgada hayatını kaybeden öğrenci kardeşlerime Allah’tan rahmet, kederli ailelerine ve yakınlarına sabır ve başsağlığı, yaralı öğrencilerimize de acil şifalar diliyorum.

Bu gibi elim olayların ilçemizde bir daha yaşanmamasını temenni ediyorum. Yüce Rabbim mekanlarını cennet eylesin, ailelerinin başı sağ olsun”.

COŞKUN’DAN BAŞSAĞLIĞI

Memur Sendikaları Konfederasyonu (Memur-Sen) Şanlıurfa İl Temsilcisi İbrahim Coşkun, “Viranşehir ilçemizde yaşanan elim olayda hayatının kaybeden öğrencilerimize Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum. Ailelerine sabır ve başsağlığı diliyorum” ifadesini kullandı.

AVUKAT KAYA: BİREYSEL SİLAHLANMAYA HAYIR

Avukat Ethem Kaya da “Cehaletin bedelini çocuklar ödememeli.Bireysel silahlanmaya Hayır Hayır Hayır Hayır Hayır” paylamışında bulundu.