Şanlıurfa'nın önemli sivil toplum kuruluşlarından Şanlıurfa Türkmenler Birliği Başkanı Hasan Çay, son günlerde Şanlıurfa’nın gündemi belirlediği siyasetle ilgili açıklama yaptı.

Yazılı açıklamasında AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Kasım Gülpınar’a sahip çıkan Çay, “İlkeli olmak, babasının oğlu olmak, işte böyle bir şeydir. Gelmiş geçmiş nadir bir insan, milletimizin ve toplumumuzun Mehmet Kasım Gülpınar’a gerçek manada ihtiyacı vardır” ifadesini kullandı.

ÇAY: HEPİMİZ BU VEBALİN ALTINDA KALIRIZ

Kasım Gülpınar’ın Şanlıurfa’da çok önemli bir misyonu bulunduğunu vurgulayan Çay, AK Parti’den ve milletvekilliğinden istifa eden Ahmet Eşref Fakıbaba’yı eleştirdi. Çay, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

“Ha bunu bilmenizden fayda var, 2 dönemdir, şanlı şehrimiz Şanlıurfa’nın yönetiminde imzamın olmasını istedim. Vekilimiz Kasım Gülpınar, hiç bir şekilde elimden tutmadı, bundan sonraki süreçte tutacağına inancım yoktur. Benim öyle bir beklentim de yoktur. Allah’a tevekkül etmişim, eğer o isterse bu şehre hizmetkar olurum. Allah istemese de yine bir bahane bulup hizmet etme imkanım olmaz, öyle devam ederiz.

Ama gerçekleri dile getirmek gerekirse gerçekten siyasette Gülpınar’a ihtiyaç olduğunun inancındayım. Kasım Gülpınar önümüzdeki seçim sürecinde olmadığı taktirde, Fakıbaba şahsi egosu için halkı kandırıp, tekrardan ciddi manada zarar verecektir. Şanlı şehrimiz Şanlıurfa’ya, Fakıbaba’nın şehrimize yapacağı pisliklerinden ve vereceği zararların Kasım Gülpınar dışında hiç kimse durduramaz.

Bu işler ne Zeynel Abidin Beyazgül ile durulur ne başkalarıyla durdurulabilir. Ancak ve ancak AK Parti İl Başkanı Abdurahman Kırıkçık ile Kasım Gülpınar’ın güzel diyaloglarıyla ve samimi insanların aracılığıyla bu şehrin geleceğini kurtarabilirler, yoksa gerçekten, şehrin yönetimi şer odakların elline geçerse bu vebalin altından hepimiz kalırız. Sadece Türkiye’de değil Şanlıurfa’da değil Suriye’deki süreci yakındaN takipteyim, orada nasıl kardeşi kardeşe düşürdüklerine şahitlik ettim.

Bu yüzden şanlı şehrimiz Şanlıurfa’ya ve Türkiye’nin selameti için bekası için şer odaklara mahal ve meydan bırakmamalıyız.”

“GEMİYİ TERK EDEN FARE OLMADIK”

Tek dertlerinin Türkiye’nin selameti olduğunu belirten Çay, açıklamasını şu sözlerle bitirdi:

“Hasan Çay olarak hiçbir zaman ne gemiyi terk eden fare olduk ne de ambarın altı faresi olduk, tek bir derdimiz vardır, ülkemiz olan Türkiye’nin selametidir. Şanlıurfa’nın gelişmesi ve büyümesidir, insanlarımızın gençlerimizin geleceğidir”.