Türkiye’nin en büyük özel doğal gaz dağıtımcısı Aksa Doğalgaz, Şanlıurfa’da artan talep doğrultusunda çevreci, sağlıklı ve ekonomik enerji doğal gaza erişimi yaygınlaştırmak için yatırımlarını artırıyor. Kente yaptıkları 162 milyon TL’lik yatırımı değerlendiren Aksa Doğalgaz Şanlıurfa Şirket Müdürü Muhammed Nezih Ural, hizmet alanlarını genişleteceklerini söyledi. Ural, “Şehrimizde 1300 kilometreyi aşan mevcut hat uzunluğumuz, 12 ilçede süren çalışmalarımızın sonunda 1600 kilometreye ulaşacak. Evlere konfor getirmek için uygun imkânlar sunmaya devam edeceğiz” dedi.

Türkiye’nin dört bir yanına doğal gaz ulaştıran Aksa Doğalgaz, faaliyet gösterdiği 27 il merkezi, 248 ilçe ve beldede çalışmalarını başarıyla hayata geçiriyor. Toplam şebeke uzunluğu 34.181 kilometreye, pazar payı yüzde 21,5’e ulaşan Aksa Doğalgaz, 16,1 milyon nüfusa, 5,9 milyon da potansiyel aboneye hizmet veriyor. Dağıtım hizmeti verdiği Şanlıurfa’da artan talebe yönelik yatırımlarını artırma kararı alan Aksa Doğalgaz, çevreci ve konforlu enerji doğal gazı evlere ve sanayi tesislerine uygun imkânlarla ulaştırmak için operasyonlarını sürdürüyor. Kente 162 milyon TL’lik yatırımda bulunan Aksa Doğalgaz’ın çalışmalarını tamamlamasıyla birlikte bölgede özellikle kış aylarında yaşanan kömür kullanımına bağlı hava kirliliğinin önüne geçilmesi hedefleniyor.

179 milyon metreküp doğal gaz dağıttık

Şanlıurfa’daki yatırımlarının detaylarına ilişkin önemli açıklamalarda bulunan Aksa Doğalgaz Şanlıurfa Şirket Müdürü Muhammed Nezih Ural, “Şirketimiz Şanlıurfa’da faaliyete geçtiğinden beri kent ekonomisine destek sağlıyor, istihdam olanakları var ediyor ve temiz hava sahasının oluşmasına katkıda bulunuyor. Şanlıurfalı vatandaşlarımızın ısınma, yemek pişirme ve sıcak su ihtiyacına çözüm sunarken, karbon salımını da düşürerek gelecek nesillere temiz ve daha rahat nefes alınabilir bir hava sahası bırakmakta kararlıyız. Kentimizde geçen yıl 179 milyon metreküp doğal gaz dağıtımı gerçekleştirdik. Karbon emisyon tasarrufu ise 57 bin tona ulaştı” diye konuştu.

Çalışmalar 12 ilçede ilerliyor

Şanlıurfa’daki çalışmaların sistematik bir şekilde ilerlediğini ifade eden Ural, “Artan talep doğrultusunda bu kararı aldık. Şanlıurfalı vatandaşlarımızın talebini karşılamak için yatırım faaliyetlerimizi artırıyoruz. Şehrimizde 1300 kilometreyi aşan mevcut hat uzunluğumuz, 12 ilçede süren çalışmalarımızın sonunda 1600 kilometreye ulaşacak. Evlere konfor getirmek için uygun imkânlar sunmaya devam edeceğiz. Tüm faaliyetlerimizi kesintisiz hizmet anlayışıyla sürdürüyoruz” dedi.

Diğer yakıtlara göre daha ekonomik

Şanlıurfa’da doğal gaza yönelik talebin önemli ölçüde artmasının mutluluk verdiğini dile getiren Ural, “Mevcut yakıt fiyatlarıyla karşılaştırıldığında çok daha ekonomik olan doğal gazı yeni abonelerimize cazip imkânlarla sunuyoruz. Urfalı vatandaşlarımız; ısınmada ithal kömüre göre 3 kat*, elektriğe göre 5,5 kat* ve mutfakta yemek pişirmede tüpe göre 5 kat* daha ekonomik olan doğal gazı evlerinin her yerinde veya isterlerse yalnızca mutfaklarında güvenle kullanabiliyor. Doğal gaz pratik kullanımıyla her açıdan avantaj sağlıyor. Yatırımımızla kentimizin ekonomisine de katkıda bulunacak, endüstriyel alanlarda istihdam olanaklarına zemin hazırlamış olacağız” dedi. Urfahabermerkezi