Son dönemlerde petrol fiyatlarındaki değişim, ekim ayında motorine zam olarak yansıtılmıştı. Ancak ABD’den akaryakıt fiyatlarıyla ilgili herkesi şaşırtan bir hamle geldi. Gelen son habere göre OPEC’in almış olduğu karardan sonra Biden yönetiminin stratejik rezervinden 15 milyon varil petrolün kullanıma sunulmasının planlandığı öğrenildi.

Bu hamlenin akaryakıt fiyatlarında indirime neden olacağı belirtiliyor. Akaryakıt fiyatları düşecek! Brent petrol 67 dolar gelişmesine dair merak edilen tüm detaylar ve 20 Ekim Perşembe LPG, motorin ve benzin fiyatları haberimizde.

BU AY MOTORİNE 5 DEFA ZAM GELDİ

Motorin fiyatlarına sadece ekim ayı içerisinde 5 defa zam geldi. Ay başında 23,12 TL olan motorin 28,53 TL seviyelerine kadar çıktı. Geçen hafta yapılan indirimden sonra gelen zam 99 kuruşluk zamla fiyatlar 27,42 TL oldu. Benzine ise bu ay henüz bir indirim haberi gelmedi. Otogaz ise çift hanelere tırmandı.

BRENT PETROL 67 DOLAR GELİŞMESİ

Enerji Bakanlığının aralık ayında teslim edilmek üzere stratejik petrol rezervinden 15 milyon varil için çarşamba günü satış bildirimi yayımlayacağı belirtildi. Söz konusu satışın mart ayında açıklanan 180 milyon varilin üzerinde petrolün piyasaya sürülmesi kararını tamamlayacağı kaydedilen açıklamada, Biden’ın gerekirse bu kış stratejik petrol rezervinden ek satışlara hazır olması için Enerji Bakanlığına çağrıda bulunacağı ifade edildi.

20 EKİM PERŞEMBE AKARYAKIT FİYATLARI

ANKARA GÜNCEL BENZİN VE MOTORİN FİYATLARI

Benzin fiyatı: 20,77 TL

Motorin fiyatı: 27,54 TL

LPG fiyatı: 10,25 TL

İZMİR GÜNCEL BENZİN VE MOTORİN FİYATLARI

Benzin fiyatı: 20,76 TL

Motorin fiyatı: 27,57 TL

LPG fiyatı: 9,98 TL

İSTANBUL GÜNCEL BENZİN VE MOTORİN FİYATLARI

Benzin fiyatı: 20,62 TL

Motorin fiyatı: 27,42 TL

LPG fiyatı: 10,24 TL