Bugün aldığı istifa kararını duyurarak gündemi belirleyen Şanlıurfa Milletvekili Ahmet Eşref Fakıbaba'nın Meclis sitesindeki profili değiştirildi ve kayıtlara bağımsız milletvekili olarak geçti.

Vekil Fakıbaba "Bu 20 yıl içerisinde çok değerli arkadaşlarım oldu. Onlardan ayrıldığım için üzgünüm. Ancak siyasi ve ahlaki anlayışıma uygun olmayan bazı kişilerle bundan böyle beraber olmayacağım için de mutluyum. AK Parti Üyeliğinden ve AK Parti için bana oy veren hemşehrilerime saygısızlık olmasın diye Milletvekilliğinden de istifa ediyorum" açıklaması yaptı. 

Fakıbaba'nın AK Parti'den istifasının ardından meclis milletvekili listesi de değişti. AK Parti’nin milletvekili sayısı 286’ya düşerken bağımsız milletvekili sayısı 6’ya yükseldi. Meclis internet sitesinde de profili değişen vekil Fakıbaba'nın profiline bağımsız milletvekili ibaresi eklendi. 

Fakıbaba her ne kadar milletvekilliğinden istifa ettiğini duyursa da istifa talebi Meclis Genel Kurulu'nda oylandıktan sonra karara bağlanacak. 

MECLİS BAŞKANLIĞI'NDAN AÇIKLAMA: TOPLANTI 26 EKİM'DE 

TBMM Başkanlığı da Fakıbaba’nın istifa dilekçesine ilişkin basın açıklaması yaptı ve talebin 26 Ekim çarşamba günü görüşüleceğini şu sözlerle duyurdu:

Açıklama şöyle: "Şanlıurfa Milletvekili Ahmet Eşref Fakıbaba’nın mensubu olduğu siyasi partiden ve milletvekilliğinden istifa iradesini içeren dilekçesi Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanlığı'na 20.10.2022 tarihinde sunulmuş olup, söz konusu dilekçe üzerine gerekli işlemler aynı tarihte, daha önce milletvekilleri tarafından sunulan istifa dilekçeleri üzerine izlenilen usullerle aynı doğrultuda, Başkanlığımız tarafından yerine getirilmiştir. Bu çerçevede bahsi geçen milletvekillinin milletvekilliğinden istifa talebiyle ilgili olarak ise TBMM Başkanlık Divanı, TBMM İçtüzüğü’nün 136’ncı maddesi uyarınca 26 Ekim 2022 Çarşamba günü toplantıya çağırılmıştır.

Diğer taraftan RTÜK üyeliği seçimi ile ilgili işlemler Başkanlığımızca 6112 sayılı Kanun hükümleri doğrultusunda yürütülmektedir.”