8 Kasım tarihinde düzenlenecek olan kongre ara seçimlerinden önce ABD Başkanı Biden tarafından karar alındı. 15 milyon kadar varil petrolün piyasaya sürüleceği açıklanmıştı. Bu hareketin benzin fiyatlarını düşüreceği belirtiliyor.

Benzin fiyatları bir dönem düşerken, OPEC’in petrol üretimini 2 milyon varil ladar azaltma kararı almıştı. Bu durum ABD’yi harekete geirdi. Ara seçimler öncesinde Amerikan başkanı Joe Biden, ülkede artış endişesi duyulan benzin fiyatlarını kontrol almak için piyasaya 15 milyon varilin sürüleceğini belirtmişti.

BENZİN FİYATLARININ SORUMLUSU PUTİN

Ülkede 8 Kasım’da gerçekleştirilecek kongre ara seçimler öncesinde muhalifler, Başkan Joe Biden’ı en çok enflasyon ile artış gösteren benzin fiyatları gibi ekonomik hususlar üzerinden köşeye sıkıştırmaya çalışıyor.

2,5 DOLAR KADAR DÜŞTÜ, ANCAK İSTENİLEN KADAR DEĞİL

Bütün dünyada artış gösteren benzin fiyatlarından Ukrayna ya savaş açan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’isorumlu tutan Amerikan Başkanı Joe Biden, yaz aylarından itibaren attıkları adımlar sayesinde benzin fiyatlarının galon başına 2,5 dolar kadar düşüş kaydettiğini fakat bu düşüşünü yine de bekledikleri gibi olmadığını belirtti.