Ödemeler ailedeki kişi sayısına göre değiştiği belirtilerek paraların PTT üzerinden alındığı vurgulandı. Bu doğrultuda elektrik faturasıyla PTT’ye giden ihtiyaç sahibi vatandaşlara 260 TL’ye kadar para verildiği aktarıldı.

ELEKTRİK FATURASI İÇİN ÖDEME

Elektrik faturası desteği her ay düzenli olarak PTT aracılığıyla yapıldığı belirtilerek PTT’ye geçerli kimlik belgesi ve mesken elektrik faturasını göstermenin yeterli olduğu bildirildi.

260 LİRAYA KADAR ÖDEME

Elektrik faturası desteği merak edilen konular arasında yer alıyor. Vatandaşlar elektrik faturası yardımı için detayları araştırıyor. Son elektrik zammıyla birlikte artan destek miktarı evde yaşayan kişi sayısına göre 130 lira ila 260 lira arasında değişiyor.

ÖDEME TUTARLARI

Konu ile ilgili olarak ödeme miktarı ise “1-2 kişilik hanelere aylık 75 kilovatsaat (130 lira). 3 kişilik hanelere aylık 100 kilovatsaat (173 lira). 4 kişilik hanelere aylık 125 kilovatsaat (216 lira). 5 ve daha fazla kişilik hanelere aylık 150 kilovatsaat (260 lira).” şeklinde ifade edildi.

Elektrik tüketim bedeli hesabında 240 kilovatsaate kadar olan ilk dilim tarife için geçerli olan 1.73 liralık kilovatsaat ücreti baz alınmıştır.