Aile Bakanlığı tarafından eğitim giderleri için ilkokul, ortaokul, lise ve üniversite öğrencilerine 1.611 TL ödeme yapıldığı ifade edildi. Ayrıca 1.611 TL öğrenci yardımı için detaylar da paylaşıldı.

ÖĞRENCİLERE 1.611 TL VERİLECEK

Öğrencilere farklı alanlar tarafından da yardım parası verildiği belirtildi. Bu noktada KYK, Kaymakamlıklar, Aile Sosyal Hizmetler Bakanlığı, SYDV, SGK, VGM, vakıf ve dernekler, ticari kuruluşlar, maddi yardımda bulunan iş insanları ve şirketler tarafından çok sayıda öğrenciye nakit yardımı yapılıyor. Bunun yanı sıra Aile Bakanlığı tarafından da öğrencilere yardım veriliyor. Bu yardım tutarı ise 1.611 TL olarak açıklandı.

BAŞVURU DETAYLARI
Söz konusu destekten yararlanmak isteyenlerin SYDV’ler aracılığı ile başvuru yapabileceği belirtildi. Ayrıca il meclisine başvuru yapılabildiği belirtilerek başvuru yapacak olan kişiler okur parası başvuru dilekçesi ile başvurularını gerçekleştirebildiği vurgulandı.

PARALAR PTT’DEN ALINACAK
2022 yılında sağlanan öğrenci parası ödemeleri, ilkokuldan üniversiteye kadar olan tüm dönemlerdeki öğrencileri yakından ilgilendiriyor. Bu ödemeler ise başvurusu kabul edilenlere yapılacak. Başvurusu kabul edilenler parasını PTT üzerinden alabilecek.