İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 14 kişinin hayatını kaybettiğini, 21 işçinin de yaralandığını söyledi.

Bakan Dönmez ilk tespitlere göre grizu patlaması olduğunu söyledi.

TÜRK KIZILAY: ŞU AN ACİL BİR KAN İHTİYACI BULUNMAMAKTADIR

Türk Kızılay Genel Başkanı Kerem Kınık, maden kazası sonrası olası ihtiyaç için bölgedeki hastanelere ilave kan ürünleri ve olası yanık vakaları için plazma sevklerinin yapıldığını ve şu an acil bir kan ihtiyacı bulunmadığını bildirdi.

BAKAN YANIK’TAN AÇIKLAMA

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Yanık, sosyal medya hesabından Amasra’da maden ocağındaki patlamaya ilişkin açıklama yaptı.

Patlamada yaralanan ve madende mahsur kalan işçilere geçmiş olsun dileğinde bulunan Yanık, “Psikososyal destek ekiplerimiz derhal bölgeye intikal ettiler. Süreci yakından takip ediyoruz. Sorumlu Bakanlıklardan biri olarak tüm kurum ve kuruluşlarımızla gerekli her türlü çalışmayı yapıyoruz.” ifadelerini kullandı.

BAKAN SOYLU: 14 KARDEŞİMİZ HAYATINI KAYBETTİ

Bakan Soylu açıklamasında “Hakikaten üzüntü duyduğumuz ve söyleyeceklerimizi de paylaşmaktan üzüntü duyduğumuz bir tabloyla karşı karşıyayız. 110 kardeşimiz çalışıyordu. Bir kısmı kendisi çıktılar, bir kısmı kurtarıldı. Riskli bölgede 49 kardeşimiz vardı. Hastaneye 21 kardeşimiz intikal etti. Maalesef 14 kardeşimiz hayatını kaybetti. 7 kardeşimiz hastaneye intikal halinde” ifadelerini kullandı.