Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanlığınca, üniversite hastanelerinde çalışan personelin özlük haklarında iyileştirme yapılmasına ilişkin yönetmelik, Resmi Gazete'de temmuz sonunda yayımlandı.

"Yükseköğretim Kurumlarında Döner Sermaye Gelirlerinden Yapılacak Ek Ödemenin Dağıtılmasında Uygulanacak Usul ve Esaslara İlişkin Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik"e göre, sağlık personeline döner sermayeden yapılacak ek ödeme oranlarında iyileştirme yapıldı. Yeni yönetmeliğe göre, döner sermaye gelirlerinden personele yapılacak ek ödeme, personele fiilen hizmete katkı sağladığı sürece verilebilecek.

Yönetmelikle üniversite hastaneleri de ek ödeme kapsamına dahil edilse de bu hastanelerdeki sağlıkçılar, öngörülen ek ödeme miktarının kayıplarını karşılamaya yeterli olmadığını belirtiyor. Hatta çalışanlar söz konusu ödemelerin dahi yatırılmadığını ifade ediyor.

Şanlıurfa’da da sosyal medyadan seslerini duyurmaya çalışan üniversite hastanesinde çalışan doktorlar ağustos ve eylül ayında ödenmesi gereken ödemelerin hala yapılmadığını belirtiyor.

Zaten tatmin edici olmayan rakamların bile ödenmediğine vurgu yapan sağlık emekçileri, eşit işe eşit ve tek ücret istiyor.