Söz konusu değişiklik bugün Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi tarafından duyuruldu. Buna göre operatörlerle kotasız e-Devlet için anlaşma sağlandı!

e-Devlet kullananlara güzel haber geldi. Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi’nden yapılan açıklamaya göre; telefon operatörleri ile yapılan anlaşma sonucunda e-Devlet artık mobil internet kotasından harcama yapmayacak. Yani uygulamaya girişler artık ücretsiz olup, internet haklarınız da size kalacak.

E-DEVLET’TE BİR YENİLİK DAHA

Diğer yandan Adalet Bakanı Bekir Bozdağ da bugün gerçekleşen “Adli Sicil Bilgi Sistemi Tanıtım Töreni”nde yaptığı konuşmada e-Devlet’teki bir yeniliği duyurdu. Bozdağ, adli sicil silme işlemlerinin artık e-Devlet’ten online bir şekilde çok daha kolay yapılabildiğini duyurdu:

“Hayata geçirdiğimiz yeni Adli Sicil Bilgi Sistemi’yle beraber ülkemizde insanlarımızın adli sicil kayıtlarını sildirmek için artık Ankara’ya gelme dönemi kapandı. Edirne’den Kars’a, Hakkari’den Sinop’a ülkenin dört bir yanından adli sicil kaydını sildirmek isteyen insanlarımız zamandan tasarruf ediyor, masraftan kurtuluyor. Bundan böyle her Türk vatandaşı e-Devlet üzerinden usulüne uygun başvurduğu zaman evinden, iş yerinden, arabasından, nerede bulunursa bulunsun oradan Adli Sicil Bilgi Sistemi’ne erişme ve adli sicil kaydını öğrenme, alma ve oradaki kayıtların, şartlar oluştuğunda silinmesini talep etme hakkına sahip olacaktır. Dakikalar içerisinde kayıt sildirme başvurusu netice olarak dönecektir. SMS’le de kaydının silindiği kendisine bildirilecektir.”