Yeni bir dolandırıcılık yönteminin tespit edildiği duyuruldu. Buna göre “Bak ne buldum” ifadesinin geçtiği mesajların açılmaması gerektiği belirtildi.

Siber saldırganlar son dönemlerde akıllı telefon kullanıcılarını hedef almaya başladı. Kişilere, kimlik avı mesajları ya da e-postaları göndererek, kullanıcıların dijital yaşamına geri dönüşü olmayacak şekilde zarar vermeye çalıştıkları ortaya çıktı. Uzmanların yaptığı uyarıya göre yeni yönteme ilişkin detaylar aktarıldı.

MESAJLARI SAKIN AÇMAYIN

Uzmanlar, “Bak ne buldum!” içeriği olan ve içerisinde bağlantı olan mesajları açmamanız konusunda uyarıyor. Bu yöntem ile dolandırıcılar, kişilerin özel bilgilerine erişerek, cihazlara kötü amaçlı yazılımlar yükleyebilecek.

Siber güvenlik uzmanı Leslie Sikos, yaptığı açıklamasında, “Bu tür birçok dolandırıcılık var, yani kullanıcıların kaçınmayı öğrenebilecekleri tek bir davranış yok” ifadesini kullandı.

NELER YAPILMASI GEREKİYOR?

Mesajı açmadan önce mutlaka ilk olarak kimden geldiğini kontrol etmek gerekiyor. Bilinmeyen mesajları açmaktan kaçınmalısınız. Sevdiğiniz birinden gelen mesaj da dolandırıcılık içerebilir. O kişinin mesaj tarzına dikkat edin. (Örneğin: Yazım tarzı, selamlaşması ve noktalama işaretleri vb.)