Buna göre artık operatörler arası numara taşıma işlemleri tarihe karışıyor. Numarasını farklı bir operatöre taşımak isteyenler, yasal sürece tabi tutulacak. Hem operatörleri hem de cep telefonu kullanıcılarını yakından ilgilendiren yeni kanun gündeme bomba gibi düştü. Artık operatörler arası numara taşıma işlemleri yasal düzenlemelere tabi tutulacak.

Yeni Kanun Resmi Gazete’de Yayımlandı

Türkiye’de milyonlarca cep telefonu kullanıcısını ve operatörleri yakından ilgilendiren kanun Resmi Gazete’de yayımlandı. Vodafone, Turkcell ve Türk Telekom hatlarına sahip olan operatör kullanıcıları bu düzenlemeye uymak zorunda. Artık telefon numarasını bir operatörden bir diğerine taşırken yasal süreç ile karşı karşıya kalınacak. Numara taşıma işlemlerinin düzenlendiği yönetmelikte değişikliğe gidildi. Söz konusu karar ilk olarak Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu tarafından onaylandı ve ardından Resmi Gazete’de yayımlanarak resmen yürürlüğe girdi.

Numara Taşımada Yeni Dönem Nasıl Olacak?

Eskiden bir operatörden diğerine geçmek çok kolaydı ve yeni operatöre numara hemen taşınıyordu. Çeşitli kampanyaları takip eden kullanıcılar, sürekli numara değiştirme işlemi yaparak avantajlardan yararlanıyordu. Ancak artık hat sahipleri numara taşıma işlemi sırasında çok farklı bir yasal süreçle karşılaşacak. Yeni düzenleme kapsamında numaranın taşınacağı şirkete bizzat talepte bulunulması gerekecek.

Yeni Kanuna Göre Numara Taşıma Nasıl Yapılır?

Artık operatörden bir diğerine geçiş yaparak numara taşımak için bizzat talepte bulunulması gerekecek. Numaranın taşınacağı operatör, numarayı bildiren bir SMS atacak. Bu sayede taşınacak yeni numara sahibinin taleple ilgili bilgilendirilmesi sağlanacak. Numara sahibi ve yeni operatör firması arasında kimlik doğrulama işlemi gerçekleştirilecek. Bu sayede numara taşıma olumsuzlukları engellenmiş olacak.