Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi Başkanı Ali Taha Koç, e-Devlet'e yeni bir hizmet eklendiğini açıkladı. Bu sistem, vatandaşların şahitlik ettikleri haksız fiyat artışlarını doğrudan bildirmelerini sağlıyor. Sistem sayesinde Alo 175 ve Ticaret Bakanlığı'nın ilgili uygulamasına gerek kalmamış olacak. Vatandaş, şikayetini doğrudan e-Devlet üzerinden yapabilecek.

e-Devlet'e "Haksız Fiyat Artışı Şikayet Bildirimi" ismiyle eklenen yeni hizmet, vatandaşlar tarafından sıklıkla kullanılabilecek gibi görünüyor. Zira bu sistem sayesinde haksız fiyat artışlarının bildirimi kolaylaşmış olacak. Hükümet, aldığı şikayetleri hızlıca inceleyip fiyat artışının haksız olup olmadığını anlayabilecek. Haksız fiyat artışı tespit edilen kişi ve kurumlar için gereken yapılmış olacak.

Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi Başkanı Ali Taha Koç, sistemin sağlayacağı katkının Türkiye için önemli olduğunu vurgulayarak, "Vatandaşlarımız üretici, tedarikçi ve perakende işletmelerdeki haksız fiyat artışını engellemek ve gerekli durumlarda idari para cezası kararı aldırmak için e-Devlet Kapısı üzerinden şikayette bulunabilecekler. Vatandaşlarımızın duyarlı olup varsa şikayetlerini iletmeleri bu aşamada çok önemli. Amacımız vatandaşımıza dokunan, faydasına olan hizmetleri e-Devlet Kapısı'na ekleyip vatandaşlarımızla buluşturarak gündelik hayatı kolaylaştırmak." İfadelerini kullandı.

“HAKSIZ FİYAT ARTIŞLARI” e-DEVLET’TEN NASIL ŞİKAYET EDİLİR?

1. www.turkiye.gov.tr adresinden ana sayfanın üst kısmında yer alan “Sisteme Giriş” butonuna tıklayın.

2. Açılan ekranda e-Devlet Şifresi, e-İmza, Mobil İmza, T.C. Kimlik Kartı veya İnternet Bankacılığı seçeneklerinden herhangi birini kullanarak sisteme geçiş yapabilirsiniz.

3. Eğer e-Devlet şifresi ile sisteme giriş yapmak isterseniz ise; belirtilen alanlara T.C. Kimlik Numaranızı ve e-Devlet şifrenizi yazın. Ardından altı taraftakiler alan “Sisteme Giriş Yap” butonunu kullanın.

4. Sisteme giriş yapıp e-Hizmetler kısmından veya yukarıda bulunan arama bölümünden yararlanmak istediğiniz hizmetin adını girin.

5. “Haksız Fiyat Artışı Şikayet Bildirimi” yazmanızın ardından bu hizmetin adı karşınıza çıkacaktır. Sonrasında Ticaret Bakanlığı “Haksız Fiyat Artışı Şikayet Bildirimi” hizmetine tıklayın. Açılan ekrandan “Yeni Şikayet Bildirimi”ne tıklayarak oluşturabilirsiniz.

TELEFON VE UYGULAMA İLE DE ŞİKAYET EDİLEBİLİR

Haksız fiyat artışları halihazırda Ticaret Bakanlığı İç Ticaret Genel Müdürlüğünce mobil uygulama ve Alo 175 Tüketici Danışma Hattı’ndan da şikayet edilebiliyor.