Bakan Kurum sosyal konut projesinde ilk temellerin 25 Ekim’de 17 ilde atılacağı müjdesini verdi.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, TV100 özel yayınında önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Murat Kurum burada sosyal konut projesiyle ilgili merak edilenleri cevapladı.

Sosyal konut projesiyle ilgili Bakan Kurum “4 Eylül’de başvurularımız başladı. İlan edildiği günden itibaren 81 ilimizde, ilçelerimizde büyük bir heyecanla karşılandı. Proje kapsamıyla toplumun tüm kesimlerine hitap ediyor. 81 ilden gelen talepler, sorular, vatandaşlarımızın merakla beklediği bu proje konusunda güzel izlenimler alıyoruz. Başvuru sayıları 5 milyona yaklaştı. Bu projenin %20’sini gençlere, %20’sini emekli vatandaşlarımıza ayırdık, %5’ini şehit, gazi ailelerimize %5’ini de engelli vatandaşlarımız için ayırdık. Milletimiz Cumhurbaşkanımıza güvenini başvuru sayısıyla net bir şekilde gösterdi.” dedi.

SADECE 1 KİŞİ BAŞVURABİLECEK

Her evden sadece bir kişinin başvurabileceğini belirten Bakan Kurum “Bu süreci hakkaniyetli yönetmek zorundayız. Başvuru şartlarımız belli her ev hanesinden 1 başvuru alabiliriz ve başvuru yapacak kişilerin gelirleri İstanbul’da 18 bin liranın Anadolu’da 16 bin liranın altında olması gerekiyor. Biz bu projeyi açıkladığımız zaman maalesef muhalefet ne projeyi sahiplendi ne de projeye ‘Hayır’ dedi işte ‘Yapamazlar’, ‘Edemezler, parayı bulamazlar’ gibi birçok algı ve iftira üzerinden siyaset yapmaya devam ettiler. Geçmişe dönüp baktığınızda bu 20 yıllık süreçte kazandığımız 15 seçimde AK Parti olarak milletimize ne söz verdiysek büyük bir çoğunluğunu tutmuşuz. Bu belki dünyada örneği görülmeyecek bir siyaset anlayışı.” dedi.