Haziran ayıyla Şanlıurfa dahil 81 ilde düğün ve nikah sezonu da açıldı.

Gelinlik provası yapanların sayısı da arttı. Yalnızca evlenecek olanlar değil kendini gelinlikle merak edenlerde prova yapıyor. Bu nedenle artık gelinlik denemesi bir ücrete tabii olacak.

Ankara Terziler ve Konfeksiyoncular Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Muhittin Köksal, gelinlik denemelerinden ücret alınacağını duyurdu.

Ankara'da alınan yeni karar ile birlikte gelinlik denemek bile ücretli olacak. Deneme ücreti alınan gelinliğin satın alınması durumunda, o para fiyattan düşülecek.

ŞANLIURFA'DA DA BÖYLE BİR UYGULAMA OLACAK MI? 

Şanlıurfa’da Yeşil Katliam: Parkta Ağaçlar Trafo İçin Feda Edildi Şanlıurfa’da Yeşil Katliam: Parkta Ağaçlar Trafo İçin Feda Edildi

Ankara’da alınan bu kararın Şanlıurfa’da da uygulanıp uyglanmayacağı konusunda şu an için net bir bilgi yok. Şanlıurfa'daki gelinlikçiler ve ilgili esnaf odaları bu konuda bir karar almış değil.

ESNAF KARARSIZ

Bazı gelinlikçiler bu uygulamanın Şanlıurfa'da da faydalı olacağını düşünüyor. Gelinlikçi esnafı, bu sayede gelinliklerin deforme olmasının önüne geçilebileceğini ve daha az sayıda gelinlik denemek isteyenlere daha fazla zaman ayrılabileceğini savunuyor.

Diğer taraftan ise bazı gelinlikçiler, Şanlıurfa'daki düğün geleneklerinin Ankara'dan farklı olduğunu ve bu uygulamanın burada pek işe yaramayacağını savunuyor.

GELİN ADAYLARI TEPKİLİ

Diğer taraftan, bazı gelin adayları ise bu uygulamanın haksızlık olduğunu savunuyor. Gelin adayları, gelinliklerin pahalı olduğunu ve birçok farklı gelinliği denemeden karar vermenin zor olduğunu belirtiyor.

Editör: Haber Merkezi