ŞANLIURFA- Şanlıurfa'nın yeni Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Kasım Gülpınar, 31 Mart seçimlerinin ardından göreve başladığı günden itibaren belediyenin mali tablosunu düzeltmek için ciddi adımlar atmaya devam ediyor.

Büyükşehir Belediyesini büyük bir borçla devralan Başkan Gülpınar'ın önceliği, belediyenin borç yükünü azaltmak ve kaynakları daha etkin bir şekilde yönetmek oldu. 

6 DAİRE BAŞKANLIĞI KAPATILACAK

Bu doğrultuda, Gülpınar, belediyenin Nisan Ayı Meclis Toplantısında bazı önemli kararlar aldı. Sayıştay'ın uyarılarını dikkate alarak, boş dairesel başkanlıkların kapatılacağını duyuran Gülpınar, belediyenin daha verimli çalışması için genel anlamda küçülmeye gidileceğini belirtti.

Gülpınar, "Bizim amacımız mutlak suretle küçülmek. Bazı daire başkanlıkları var Sayıştay zaten bu konuda uyardı. Hiçbir şekilde altında bir müdürlük yok, bir şey yok. Boş daire başkanlıkları adı altında 6 tane daire başkanlığı var. Bu şekilde duran daire başkanlıklarını kapatacağız." şeklinde konuştu.

Bu kapsamda, Büyükşehir Belediyesi Nisan Ayı toplantısında bazı daire başkanlıkları kapatıldı.

EYYÜBİYE’DE SICAKTAN BUNALAN GENÇLER HAVUZDA SERİNLİYOR EYYÜBİYE’DE SICAKTAN BUNALAN GENÇLER HAVUZDA SERİNLİYOR

MAAŞLARDA İNDİRİM, MAKAM ARAÇLARINDA….

Ayrıca, Gülpınar'ın dikkat çeken bir diğer adımı ise genel müdürlerin maaşlarında ve makam araçları tahsisinde yapılan düzenlemeler oldu.

Daha önce 78 bin lira maaş alan genel müdürlere indirim yapılarak bu rakam 55 bin liraya çekildi. 

Makam aracı ve şoför tahsisinde de değişiklikler yapıldı; bazı genel müdürlere araç tahsis edilirken, bazılarına hafif ticari araç verilirken, bazılarına ise araç tahsis edilmediği bilgisi verildi. Gülpınar'ın bu adımlarıyla belediyenin mali dengesinin sağlanması ve kaynakların daha verimli kullanılması hedefleniyor.

Editör: Haber Merkezi