ŞANLIURFA- Şanlıurfa İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, depremden hasar gören araçların şasi ve motor numaralarının değiştirilerek piyasaya sürüldüğü ihbarı üzerine çalışma başlattı.

Bu kapsamda Şanlıurfa'da 6 Şubat 2023’de Kahramanmaraş’ta meydana gelen depremlerde hasar gören araçların dolandırıcılık için kullanıldığı ortaya çıktı. Depremzedelere uygun fiyata satılan bu araçların bazılarının hurdaya ayrılmadığı ve yeniden trafiğe çıkarıldığı tespit edildi.

Emniyet ekipleri tarafından nitelikli dolandırıcılık, 5607 sayılı kaçakçılıkla mücadele kanununa muhalefet ve resmi belgede sahtecilik suçları kapsamında yapılan eş zamanlı operasyonlarda B.D (24), M.D(26),A.K(26),F.K(46),E.Ö(26), M.K(24), F.K(24) ,M.Y(36) ve T.Y. (35) isimli şüpheliler gözaltına alındı.

Ekipler tarafından yapılan aramalarda 7'si il dışında 15'i Şanlıurfa ilinde olmak üzere toplam 22 şüpheli araç ele geçirildi. 

Şanlıurfa'da Feci Kaza: Kamyonet Kamyona Çarptı, Bir Can Kaybı Şanlıurfa'da Feci Kaza: Kamyonet Kamyona Çarptı, Bir Can Kaybı

Bölge Kriminal Polis Laboratuvar Müdürlüğünde yapılan incelemelerde ise 14 aracın gümrük kaçağı, 1 aracın gümrük kaçağı ve çalıntı olduğu, 7 aracın ise hacizli-yakalamalı olduğu belirlendi.

Soruşturma tamamlandıktan sonra 9 şüpheli bugün adli mercilere sevk edildi.

Editör: Haber Merkezi