Kurban Bayramı nedeniyle şehirlerarası otobüs bileti fiyatları adeta tavan yaptı. Fiyatların artmasının ardından, “En uygun otobüs bileti ne kadar?” sorusunun yanıtı merak konusu oldu.

Bayram öncesi otobüs fiyatlarına talep artınca indirimli fiyatlar birden normale döndü, yetmezmiş gibi bir de zam geldi. 

FİYATLAR TAVAN YAPTI

Dört kişilik bir ailenin Ankara'ya gidiş dönüş otobüs bileti ücreti 7-8 bin TL'yi bulurken, İstanbul'a ve İzmir’e gitmek isteyenler ise 10 bin TL'ye kadar ödeme yapmak zorunda kalıyor. Bu durum, otelleri ve yeme-içmeyi de hesaba katıldığında, bir maaşın tamamını aşan bir masrafa denk geliyor.

ARTAN FİYATLAR EN ÇOK ÖĞRENCİLERİ VURDU

Otobüs bilet fiyatlarındaki artışlar en çok öğrencileri zorladı. Memleketlerine ailelerini ziyarete gitmek isteyen öğrenciler, bilet fiyatlarını karşılayamadıkları için bu isteklerinden vazgeçmek zorunda kaldı. Bazı destinasyonlarda otobüs biletleri uçak biletleri ile yarışır hale geldi.

OTOBÜS FİRMALARI ARTAN MALİYETLERİ GEREKÇE GÖSTERİYOR

Şanlıurfa’nın Duayen Esnafı Hacı İmam Demir Hayatını Kaybetti Şanlıurfa’nın Duayen Esnafı Hacı İmam Demir Hayatını Kaybetti

Vatandaşlar bilet fiyatlarındaki artışa tepki gösterirken, otobüs firmaları ise artan maliyetlerden bahsederek zamların kaçınılmaz olduğunu savundu. Yetkililer, Ramazan Bayramı'na göre Kurban Bayramı'nda daha fazla ek sefer koymak zorunda kaldıklarını ve bu durumun da fiyatlara yansıdığını belirtti.

ŞANLIURFALILAR BİLET FİYATLARININ DÜŞMESİNİ BEKLİYOR

Kurban Bayramı'na sayılı günler kala Şanlıurfalılar bilet fiyatlarının düşmesini umut ediyor. Yetkililerden ise bu konuda bir açıklama gelmedi.

Editör: Haber Merkezi