İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Şanlıurfa dahil 16 ilde DEAŞ terör örgütüne yönelik eş zamanlı olarak düzenlenen “Kahramanlar-40” operasyonlarının bilançosunu açıkladı.

Bakan Yerlikaya, yaptığı açıklamada, “Ülkemizin huzuru, birlik ve beraberliği için teröristlerin hiçbirine göz açtırmayacağız. Milletimizin duası, güvenlik güçlerimizin üstün gayretleriyle mücadelemize aralıksız devam edeceğiz” dedi.

Emniyet Genel Müdürlüğü Terörle Mücadele Daire Başkanlığı ve İstihbarat Başkanlığı koordinesinde 9 Ocak günü başlayan ve bugün tamamlanan “kahramanlar-40” operasyonları kapsamında;

Adana'da 7

Ankara'da 18

Bursa'da 6

Çorum'da 3

Denizli'de 1

Hatay'da 5

İstanbul'da 10

Kayseri'de 1

Kırıkkale'de 1

Kırşehir'de 1

Ordu'da 2

Sakarya'da 4

JASAT’tan nokta operasyon! Şanlıurfa’da 25 yıldır aranan katil yakalandı JASAT’tan nokta operasyon! Şanlıurfa’da 25 yıldır aranan katil yakalandı

Uşak'ta 1

Şanlıurfa'da 1

Yalova'da 1

Erzincan'da 5 olmak üzere toplam 70 şüpheli şahıs yakalandı.

Operasyonlarda yapılan aramalarda; çok miktarda para, çok sayıda Hawala dekontu, Hawala kayıtlarının tutulduğu defterler, dijital materyaller ele geçirildi.

Bakan Yerlikaya, operasyonları koordine eden Başsavcılıklara ve operasyonları gerçekleştiren kahraman polislere teşekkür etti.

“Yılın 365 günü, 4 mevsim, 12 ay, gece gündüz demeden operasyonlar düzenliyoruz. Terörle mücadelemiz son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar kararlılıkla devam edecek” dedi.

Editör: Haber Merkezi