Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in açıkladığı kamuda tasarruf tedbirleri kapsamında birçok alanda kısıtlamalar yapıldı. Bu tasarruf tedbirlerinin AK Parti Genel Merkezi'ne de yansıdığı ve her seçim sonrası genel merkez çalışanlarına verilen bir maaş ikramiyenin 31 Mart'tan sonra ödenmediği iddia ediliyor.

“GENEL MERKEZDE TASARRUFA GİDİLMİŞ”

Sözcü TV canlı yayınına katılan gazeteci İsmail Saymaz, "Bana kritik bir bilgi geldi" sözleriyle aldığı istihbaratı paylaşarak, "AK Parti, Genel Merkez çalışanlarından tasarrufa gitmiş. Normalde Genel Merkez çalışanlarının maaşları 20 ila 26 bin lira arasında değişiyormuş.” dedi.

“SEÇİMDE SONRA İKRAMİYE YOK”

Personellere bu konuda herhangi bir açıklama yapılmadığını aktaran Saymaz, “Çalışanlara hiçbir şekilde mesai yatırılmıyormuş, bunun yerine dini ve milli bayramlarda ve seçimde bir maaş tutarında ikramiye veriliyormuş. Ancak her seçim sonrası verilen bir maaş ikramiye 31 Mart'ta sonra verilmemiş. Personele herhangi bir açıklama da yapılmamış.” ifadelerini kullandı.

Şanlıurfa'daki Kritik Görevden Veda: Oğuzhan Erdi Atak Yalova'ya Atandı Şanlıurfa'daki Kritik Görevden Veda: Oğuzhan Erdi Atak Yalova'ya Atandı

“CUMHURBAŞKANI'NIN ÖNÜNE İKRAMİYE DOSYASI GÖTÜRMEYE YÜZÜM YOK”

İkramiye dosyasının Mali ve İdari İşler Başkanı Vedat Demiröz tarafından Cumhurbaşkan’ına götürülmediğini söyleyen Saymaz, sözlerine şöyle devam etti:

“Çalışanlar arasında iki senaryodan bahsediliyormuş. Bunlardan birinci senaryo Mali ve İdari İşler Başkanı Vedat Demiröz 'Bu seçim sonuçlarıyla Cumhurbaşkanı'nın önüne ikramiye dosyası götürmeye yüzüm yok' demiş. İkincisi ise yine Demiröz 'Tasarruf tedbirleri kapsamında her yerde kesintiye gidilecek, ikramiyeler de ekstra gider olduğu için bunu yatıramayız' demiş. AK Parti'nin çalışanları da 'Her türlü fatura yine emekçiye kesiliyor' diye konuşuyorlarmış" 

Editör: Haber Merkezi