URFAHABERMERKEZİ.COM – Urfa'nın Haber Merkezi UrfaHaberMerkezi - Urfahaberleri,Sondakika,Güncel,Urfa Haber, Ekonomi,Sağlık,Eğitim,Mağazin, Şanlıurfa Haberleri, Dış Haber, urfa, urfahaberleri
Hocaoğlu Çeyiz Mağazası
Son Dakika
Dur! Kendini Vurma Yoksa Ölürsün Bakan'ın Göstereceği Adayın Yanındayım (Video) Kadınlar Bu İşi Başardı! Siverek'te Uçurtma Şenliği Şeyhin Tespihi Bile Urfa'dan (video) Şanlıurfa'daki Ocakzadeler... (video) Şanlıurfa'da Elektrik Kesintisi Yeni Urfa Cezaevi'nin Yeri Yine Kayıp Çocuk! Haleplibahçe İçin Geri Sayım
Şeyhin Tespihi Bile Urfa'dan (video)
Şeyhin Tespihi Bile Urfa'dan (video)
 
Başbakan “Eğilmez”i İşaret Etti
Başbakan “Eğilmez”i İşaret Etti
 
Bakan'ın Göstereceği Adayın Yanındayım (Video)
Bakan'ın Göstereceği Adayın Yanındayım (Video)
 
Memurlar Yarın İşi Bırakıyor !
Memurlar Yarın İşi Bırakıyor !
TBMM'de 'Kıyak Emeklilik' Planı !
 
TBMM'de "Kıyak Emeklilik" Planı !
25 Aralık 2011 Pazar 11:18
Basına sızmasın diye vekillerden bile saklandı...
Facebook
Google
Twitter
Yazdır
Kamuoyunun tepkisini çeken ‘kıyak emeklilik’ önergeleri TBMM TV ekranları karardıktan sonra ele alındı.

“Emekli vekillerin maaşları arasındaki uçurum kapansın” diye yola çıkıldı, uzlaşma “yüzde 100 zam”ma kadar uzandı.

Milletvekillerinin emekli aylıklarına yüzde 100 oranında zam yapan “kıyak” operasyonuna tepkiler sürerken, gece yarısı gerçekleştirilen operasyonunun detayları da ortaya çıkmaya başladı. Türk Parlamenterler Birliği ve TBMM Başkanı Cemil Çiçek’in öncülüğünde, 4 parti kurmayları arasında “çekirdek” bir kadro tarafından yürütülen kıyak operasyonunun ön temaslarının yasanın kabul edildiği 22 Aralık tarihinden 2 gün önce başladığı, konunun basına sızmaması için de hazırlanan önergelerin milletvekillerinden bile saklandığı öğrenildi.

Çiçek olağanüstü topladı

İlaçta katılım payını düzenleyen Emekli Sandığı Kanunu ile bazı kanunlarda değişiklik yapan kanun tasarısının TBMM Plan Bütçe Komisyonu’nda kabul edilmesinin ardından, Türk Parlamenterler Birliği yönetimi, düşük aylık sendromu yaşayan eski vekillerin talepleri doğrultusunda TBMM Başkanı Cemil Çiçek ile görüştü. Birlik yöneticileri Çiçek’e geçen dönem eski CHP Genel Başkanı Deniz Baykal’ın muhalefeti nedeniyle hayata geçirilemeyen milletvekillerinin özlük hakları ve emeklilikleriyle ilgili düzenlemelerin hayata geçirilebilmesi için bu düzenlemenin uygun bir zemin olacağını söyledi. Her fırsatta milletvekillerinin yaşam koşullarının ağırlığı, özlük haklarıyla ilgili bağımsız bir yasalarının olmaması, kamu görevlilerine milletvekillerinin çok ötesinde devlet imkanı sağlanmasından yakınan TBMM Başkanı Çiçek de bunun üzerine partilerin grup başkanvekilleriyle temasa geçti.

Çiçek: Ne dersiniz?

Düzenlemenin TBMM Genel Kurulu’nda görüşülmeye başladığı 22 Aralık öğle saatlerinde Çiçek, AKP Grup Başkanvekili Nurettin Canikli, CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi ve MHP Grup Başkanvekili Mehmet Şandır ile bir araya geldi. Toplantıya BDP Grup Başkanvekillerinden katılım olmadı.

Çiçek’in toplantıda milletvekillerinin emeklilikleriyle ilgili sorunun çözümü için Genel Kurul’da görüşülen düzenleme kapsamında bir şey yapılıp yapılamayacağına ilişkin “Ne dersiniz?” sorusu üzerine, parti kurmayları liderleriyle temasa geçtiler. Toplantının ardından yoğun bir görüşme trafiği yaşandı.

Uzlaşma için onay alındı

Liderlerle yapılan görüşmelerin ardından MHP yapılacak düzenlemelere “İktidar ve anamuhalefetin anlaşıp, verilecek önergelere imza atmaları” halinde destek vereceğini ifade ederken, AK Parti “tüm partilerin desteklemesi şartıyla” düzenlemenin gündemene getirilebileceğini söyledi. BDP’den engellemeyiz mesajı gelirken, CHP milletvekillerinin tümünün Emekli Sandığı ile ilişkilendirilmesine ilişkin değişikliğe onay vereceğini, bunun dışındaki düzenlemelere sıcak bakmadığını ifade etti.

Genel Kurul salonunda AKP Grup Başkanvekili Nurettin Canikli ile CHP’li TBMM Başkanlık Divanı üyesi Tanju Özcan arasında yoğun bir görüşme trafiği yaşandı. Erdoğan ve Kılıçdaroğlu’ndan gelen onayların karşılıklı teyit edilmesi üzerine her partiden Meclis Başkanlık Divanı üyesi milletvekillerinden ikisinin önergeye imza koymasına karar verildi. Canikli ve Özcan muhalefet kulisine çıkarken, AKP kanadınca daha önce hazırlatılan önergelere bakanlık bürokratlarıyla son şekli verildi.

Gazetecilere yakalandılar

Elinde önerge metni, yanında Özcan olduğu halde karşısında gazetecileri karşısında bulan Canikli, “Sizin muhalefet kulisinde ne işiniz var? İktidar kulisine geçsenize” esprisi yaptı. Canikli ve Özcan, gazetecilerin ısrarlı sorularına karşın önerge ve içeriğine ilişkin soruları yanıtsız bırakıp, doğrulamadı.

Vekillerin haberi yoktu

Bunun üzerine gazeteciler bilgi alabilmek umuduyla AK Parti, CHP, MHP ve BDP milletvekillerine yöneldiler. Ancak akşam mesaisine kalan sınırlı sayıdaki iktidar ve muhalefet milletvekillerinin büyük bölümünün ne önergelerden ne de içeriğinden haberdar olmadıkları anlaşıldı. Türk Parlamenterler Birliği Başkanı Hasan Korkmazcan ile temasları yakından takip eden bazı eski milletvekilleri ise gazetecilerin soruları üzerine “Bir değişiklik yapılmasını umuyoruz. Ama önerge sürecine biz dahil değiliz. Bize de bilgi verilmiyor” açıklamasını yaptılar.

CHP’li Keskin imza vermedi

Bu sırada CHP’de önergeye kimin imza atacağı krizi yaşandı. Düzenlemenin Meclis Başkanlığı ve tüm partilerce desteklendiğini göstermek üzere TBMM Başkanlık Divanı üyelerinin imzasıyla verilmesi kararına karşın, CHP’li İdare Amiri Adnan Keskin, “Bizim ne alakamız var. Parti grubu sahipleniyorsa önergeye de grup başkanvekilleri imza atmalı” diyerek imza vermeyi kabul etmedi. MHP’li TBMM Başkanlık Divanı üyesi Ali Uzunırmak ise, grup yöneticilerine “Madem divan üyeleri imza atsın diyorsunuz atarız. Ama siz de Genel Kurul’da önerge için ‘Biz parti grupları olarak bu düzenlemenin arkasındayız. Atılan imzalar sadece arkadaşlarımızın şahıslarını bağlamıyor’ açıklaması yaparsınız” şartını öne sürdü. Uzunırmak bu konuda kendisine verilen güvence üzerine önergeye imza atarken, Keskin’in itirazı nedeniyle CHP’den Divan üyesi olarak sadece Tanju Özcan önergeye imza koydu. Keskin’in yerine ikinci imza ise Divan üyesi olmamasına rağmen Ahmet Toptaş’tan alındı. Divan’da tek temsilcisi olması nedeniyle önergelere BDP’den sadece TBMM İdare Amiri Sırrı Sakık imza koydu. Böylece, AKP ve CHP’den 2’şer, MHP ve BDP’den de 1’er milletvekilinin imzası alındı.

Saat 19.00 sularında 1 saat yemek arası verilen Genel Kurul’da tüm milletvekillerinin emeklilik statülerinin eşitlenerek, SSK ve Bağkur kökenlilerin düşük emekli aylığı almasını önlemeye yönelik ilk önerge saat 20.30 sularında Genel Kurul’da ele alındı.

Bizi izlemeye devam edin

MHP Grup Başkanvekili Mehmet Şandır tüm partilerden önergenin arkasında olduklarına dair açıklama beklediklerini söyledi. Şandır’ın çağrısı üzerine diğer partilerin grup başkanvekilleri de teker teker söz alarak partileri adına yapılan değişikliği desteklediklerini deklare ettiler.

Kabul edilen önergeyle kıyak operasyonunun tamamlandığı düşünülürken, ilk önergede de imzası bulunan bir milletvekili kuliste gazetecilere “Haberlerinizi yazmak için acele etmeyin. Arkası gelecek bizi izlemeye devam edin” tüyosunu verdi.

4 saatte kıyak katmerlendi

Saat 21.00’den saat 00.30’a kadar süren tasarı görüşmeleri sırasında da bahsedilen “kıyağı katmerleyen” önergeler peş peşe geldi.

Kabul edilen ikinci önerge ile parlamento dışı kalmış işsiz milletvekillerinin emeklilik primlerinin tamamının, çalışan eski vekillerin ile milletvekili emeklisi olabilmek için ödemeleri gereken prim farkının TBMM bütçesinden karşılanması sağlanırken, kabul edilen 3. önerge ile mevcut emekli milletvekillerinin emekli aylıklarına yüzde 100 zam yapılması sağlandı. 4. önerge ile de yapılan düzenlemelerin yürürlükleri düzenlendi. (Vatan)

Anahtar Kelimeler: Kamuoyu kıyak emeklilik TBMM TV zam Milletvekilleri operasyon Türk Parlamenterler Birliği TBMM Başkanı Cemil Çiçek İlaç Emekli Sandığı Kanunu CHP Genel Başkanı Deniz Baykal AKP Grup Başkanvekili Nurettin Canikli CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi MHP Grup Başkanvekili Mehmet Şandır BDP Grup Başkanvekilleri
Haber Yorumları
Yorum Ekle
Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yorum yapan siz olun.
 Diğer Haberler
 
Filiz Medikal
Anket
Ülke Gündemini Daha Çok Hangi Kanaldan Takip Ediyorsunuz?
Gazete
Hepsi
İnternet
Televizyon
Hocaoğlu Çeyiz Mağazası
Yazarlar
Şanlıurfa Nöbetçi Eczaneler
Fotogaleri
Videogaleri
Namaz Vakitleri
İmsak
Güneş
Öğlen
İkindi
Akşam
Yatsı
Çok Okunanlar
Çok Yorumlananlar
Finans
İMKB 100
57079
USD ALIŞ
1.8210
USD SATIŞ
1.8310
EURO ALIŞ
2.3220
EURO SATIŞ
2.3370
POUND ALIŞ
2.8650
POUND SATIŞ
2.9050
ALTIN ALIŞ
93.2020
ALTIN SATIŞ
93.6400
Tarihte Bugün
M.Ö. 334 Büyük İskender'in orduları III. Darius'u Granikos Savaşı'nda yendi.
www.ilkewebtasarim.com
Lig Puan Durumu
 
TAKIM
O
G
B
M
P
 1
Şanlıurfaspor
32
23
6
3
75
 2
Balıkesirspor
32
20
8
4
68
 3
Bozüyükspor
32
20
5
7
65
 4
Bugsaş Spor
32
15
11
6
56
 5
Turgutluspor
32
16
6
10
54
 6
Tepecikspor
32
14
10
8
52
 7
Altay
32
15
6
11
51
 8
Gaziosmanpaşa
32
14
4
14
46
 9
İskendir D.Ç.
32
14
4
14
46
 10
Konya Şekerspor
32
13
5
14
44
Sayısal Loto
19.05.2012
Tarihli Çekiliş Sonucu
12 17 18 20 36 45
Şans Topu
16.05.2012
Tarihli Çekiliş Sonucu
12 22 28 29 33 + 11
On Numara
21.05.2012
Tarihli Çekiliş Sonucu
02 03 05 08 10 15 18 21 22 24 25 26 31 32 40 48 59 62 65 67 74 78
Süper Loto
17.05.2012
Tarihli Çekiliş Sonucu
01 20 35 46 49 54
Hakkımızda | Künye | Reklam | İletişim | RSS
2010 © URFAHABERMERKEZİ.COM – Bu sitede yayınlanan tüm materyalin her hakkı saklıdır. Kaynak gösterilmeden kullanılamaz UrfaHaberMerkezi İMD Üyesidir. İLETİŞİM ADRESLERİMİZ : urfahabermerkezi@hotmail.com * İletişim Telefonumuz (0542 - 212 68 69 & 0544 975 00 63) - GAPHA ( Gap Haber Ajansı) Abonesidir.urfa haberleri
Yazılım: Coremedya | Yönetici Girişi | Editör Girişi | Yazar Girişi
Bu Alana Reklam Verebilirsiniz