URFAHABERMERKEZİ.COM – Urfa'nın Haber Merkezi UrfaHaberMerkezi - Urfahaberleri,Sondakika,Güncel,Urfa Haber, Ekonomi,Sağlık,Eğitim,Mağazin, Şanlıurfa Haberleri, Dış Haber, urfa, urfahaberleri
Hocaoğlu Çeyiz Mağazası
Son Dakika
Şanlıurfa'da Elektrik Kesintisi Yeni Urfa Cezaevi'nin Yeri Yine Kayıp Çocuk! Haleplibahçe İçin Geri Sayım Başbakan “Eğilmez”i İşaret Etti Engellilerin Merdiven İsyanı Yeşil Alan Beton Yığını (VİDEO) ''Memurun Grev Hakkı Yok'' 20 Günlük Bebeği ile Eşini Kesti ! Memurlar Yarın İşi Bırakıyor !
Başbakan “Eğilmez”i İşaret Etti
Başbakan “Eğilmez”i İşaret Etti
 
Yine Kayıp Çocuk!
Yine Kayıp Çocuk!
 
Memurlar Yarın İşi Bırakıyor !
Memurlar Yarın İşi Bırakıyor !
 
Şanlıurfa'da Elektrik Kesintisi
Şanlıurfa'da Elektrik Kesintisi
PKK'nın Silah Bırakma Şartı !
 
PKK'nın Silah Bırakma Şartı !
26 Kasım 2011 Cumartesi 17:39
PKK ile görüşen Talabani, terör örgütünün silah bırakma şartını açıkladı.
Facebook
Google
Twitter
Yazdır
Irak Cumhurbaşkanı Celal Talabani, batının ya da Türkiye’nin Suriye’ye askeri müdahalesine karşı olduklarını söyledi.

Talabani, Irak’ın yarı resmi kanalı olan El Irakiye televizyonuna yaptığı açıklamada, batının ya da Türkiye’nin Suriye’ye askeri müdahalede bulunmasına karşı olduklarını ve Suriye tarafıyla yaptıkları yazışmalarda, Başbakan Nuri El Maliki, Dışişleri Bakanı Hoşyar Zebari ve Hükümet sözcüsü Ali Debbağ tarafından daha önce yapılan açıklamalarda da bunun dile getirildiğini kaydetti.

Talabani, "Suriye halkının haklı demokratik taleplerinin yanında olduklarını, Suriye’deki sorunların batılı askeri müdahale yerine Arap girişiminin daha hayırlı olabileceğine inandıklarını" ifade etti.

Suriye’deki mevcut durum yerine "aşırıcı" tarafların gelmesinden korktuklarını dile getiren Talabani, demokrasiye, demokratik Irak’a ve Arap Baharının asıl amacına düşman olacak "aşırıcılıktan" açık bir şekilde korktuklarını kaydetti.

PKK'NIN SİLAH BIRAKMASI

Talabani, terör örgütü PKK’nın silah bırakmasıyla ilgili bir soru üzerine de, "dönemin silahlı mücadele dönemi olmadığını, PKK’nın mutlaka silah bırakması gerektiğini" söyledi.

"Bu konuda PKK’yı ikna etmeye çalıştığını ve PKK’nın silahı bırakma konusunda 2 şart öne sürdüğünü" dile getiren Talabani, şöyle konuştu: "PKK, silah bırakma konusundaki girişimimden memnun olduğunu ve Başbakan Recep Tayip Erdoğan’ın silah bırakması konusundaki çağrısını yerine getirme konusunda bir endişelerinin bulunduğunu dile getirdi. Bana aynen şu söylendi, ’Silahı bırakıp dağdan şehre inmemiz isteniyor. Gideceğimiz yer neresi? Ev mi, yoksa hapis mi? Birinci şartımız genel af ilan edilsin. Hazırlanacak yeni anayasada ’Türkiye’nin hepsi Türk değildir. Türkiye birçok ırktan oluşur’ ifadesine yer verilsin’.

PKK’yı ikna etme konusunda başarılı olduk sayılır. Türk tarafını ikna etme konusunda yarım başarılı olmuş sayılırız. Bu konuda kardeşim Mesut Barzani ve Berham Salih Türk tarafıyla iyi çalışma yürütüyor." -ABD güçlerinin Irak’tan çekilmesi- ABD güçlerinin Irak’tan çekilmesine de değinen Talabani, Amerikan askerlerinin ülkeden çekilmesinden sonra polis ve ordunun iç güvenliği sağlayabileceğini, ancak hava, deniz savunmasında ve yeni silahların kullanılmasında büyük sorun olduğunu belirtti.

Talabani, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Cumhurbaşkanı olarak hava, deniz ve piyade subaylarının sundukları raporları inceledim. Bu raporlara göre Amerikan güçlerinin varlığına ya da en azından Amerikan güçlerinin eğitmen olarak kalmasına ihtiyaç duyulduğunu gördüm.

Subaylar, hava sahasını, karasularımızı korumaya muktedir olmadıklarını, hatta yeni satın alınan silahları ve Amerikalılardan alınan silahları kullanamadıklarını söyledi. Bu raporları siyasi parti ve oluşumların başkanlarına gösterdik. Irak ordusundaki tüm subaylar ülkede Amerikan güçlerinin, ister eğitmen ister teröre karşı verilen mücadelede veya ülke savunmasında Irak güçlerine destek veren güç olarak kalmasını istiyor. Siyasi parti ve oluşumların başkanları Amerikan güçlerinin ülkede dokunulmazlıktan yoksun kalması konusunda karar verdi. Kürt tarafı Amerikan güçlerinin ülkede kalmasından yana oy kullanmıştı."

 

Anahtar Kelimeler: Irak Cumhurbaşkanı Celal Talabani Talabani PKK terör örgütü silah bırakma Suriye Irak
Haber Yorumları
Yorum Ekle
Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yorum yapan siz olun.
 Diğer Haberler
 
Filiz Medikal
Anket
Ülke Gündemini Daha Çok Hangi Kanaldan Takip Ediyorsunuz?
Gazete
Hepsi
İnternet
Televizyon
Hocaoğlu Çeyiz Mağazası
Yazarlar
Şanlıurfa Nöbetçi Eczaneler
Fotogaleri
Videogaleri
Namaz Vakitleri
İmsak
Güneş
Öğlen
İkindi
Akşam
Yatsı
Çok Okunanlar
Çok Yorumlananlar
Finans
İMKB 100
57079
USD ALIŞ
1.8210
USD SATIŞ
1.8310
EURO ALIŞ
2.3220
EURO SATIŞ
2.3370
POUND ALIŞ
2.8650
POUND SATIŞ
2.9050
ALTIN ALIŞ
93.2020
ALTIN SATIŞ
93.6400
Tarihte Bugün
1950 İsmet İnönü'nün cumhurbaşkanlığı süresinin bitmesi, Celâl Bayar'ın cumhurbaşkanı seçilmesi.
www.ilkewebtasarim.com
Lig Puan Durumu
 
TAKIM
O
G
B
M
P
 1
Şanlıurfaspor
32
23
6
3
75
 2
Balıkesirspor
32
20
8
4
68
 3
Bozüyükspor
32
20
5
7
65
 4
Bugsaş Spor
32
15
11
6
56
 5
Turgutluspor
32
16
6
10
54
 6
Tepecikspor
32
14
10
8
52
 7
Altay
32
15
6
11
51
 8
Gaziosmanpaşa
32
14
4
14
46
 9
İskendir D.Ç.
32
14
4
14
46
 10
Konya Şekerspor
32
13
5
14
44
Sayısal Loto
19.05.2012
Tarihli Çekiliş Sonucu
12 17 18 20 36 45
Şans Topu
16.05.2012
Tarihli Çekiliş Sonucu
12 22 28 29 33 + 11
On Numara
21.05.2012
Tarihli Çekiliş Sonucu
02 03 05 08 10 15 18 21 22 24 25 26 31 32 40 48 59 62 65 67 74 78
Süper Loto
17.05.2012
Tarihli Çekiliş Sonucu
01 20 35 46 49 54
Hakkımızda | Künye | Reklam | İletişim | RSS
2010 © URFAHABERMERKEZİ.COM – Bu sitede yayınlanan tüm materyalin her hakkı saklıdır. Kaynak gösterilmeden kullanılamaz UrfaHaberMerkezi İMD Üyesidir. İLETİŞİM ADRESLERİMİZ : urfahabermerkezi@hotmail.com * İletişim Telefonumuz (0542 - 212 68 69 & 0544 975 00 63) - GAPHA ( Gap Haber Ajansı) Abonesidir.urfa haberleri
Yazılım: Coremedya | Yönetici Girişi | Editör Girişi | Yazar Girişi
Bu Alana Reklam Verebilirsiniz