URFAHABERMERKEZİ.COM – Urfa'nın Haber Merkezi UrfaHaberMerkezi - Urfahaberleri,Sondakika,Güncel,Urfa Haber, Ekonomi,Sağlık,Eğitim,Mağazin, Şanlıurfa Haberleri, Dış Haber, urfa, urfahaberleri
Hocaoğlu Çeyiz Mağazası
Son Dakika
Arif Toprak'la İmza ve Şöyleşi Günü Memurdan iş Bırakma Sinyali ! Varis Hastalığına Lazerle Tedavi Zahit'ten Eğilmez'e Tam Destek (video) Şanlıurfalı CHP Milletvekili Ne Dedi ? Polisin Açtığı Ateş, Vatandaşı Yaraladı Gürültüye Çıktı, Ayağından Vuruldu Parkta İntihara Kalkıştı Bu Evde Her Şey Ses ile Açılıp Kapanıyor Mustazaflar; Terörist Değiliz, Sivil Toplumuz (VİDEO)
Şanlıurfalı CHP Milletvekili  Ne Dedi ?
Şanlıurfalı CHP Milletvekili Ne Dedi ?
 
Varis Hastalığına Lazerle Tedavi
Varis Hastalığına Lazerle Tedavi
 
Mustazaflar; Terörist Değiliz, Sivil Toplumuz (VİDEO)
Mustazaflar; Terörist Değiliz, Sivil Toplumuz (VİDEO)
 
Bu Evde Her Şey Ses ile Açılıp Kapanıyor
Bu Evde Her Şey Ses ile Açılıp Kapanıyor
Çiller: Konuşursam Türkiye Sarsılır!
 
Çiller: Konuşursam Türkiye Sarsılır!
9 Şubat 2012 Perşembe 10:08
28 Şubat sürecinin belgeselini hazırlayan Mehmet Ali Birand, Çiller’i neden konuşturamadı ?
Facebook
Google
Twitter
Yazdır
Yapımcılığını ve sunuculuğunu Mehmet Ali Birand’ın yaptığı “Son Darbe: 28 Şubat” belgeseli, 13 Şubat 2012’de CNN Türk’te ekranlara gelecek. Belgesel, Doğan Medya Center’da yapılan bir toplantı ile basına tanıtıldı.

Toplantıya Mehmet Ali Birand ve belgeseli hazırlayan ekip katıldı. Birand toplantıda yaptığı konuşmasında, 28 Şubat’ın öncesinde ve sonrasında neler yaşandığını anlattıklarını belirterek, “İzleyicilerin ‘vay anasını’ diyeceği bir belgesel hazırladık” dedi.

AK PARTİ’NİN DOĞUMU

Belgeselin askeri ya da herhangi birilerini kötülemek gibi bir mesajı olmadığının altını çizan Birand şunları söyledi:

“28 Şubat sürecinde yaşananların resmini çektik. Ekranlara gelecek olan her bölüm 1 yılda yaşananları kapsıyor. 1993, 1994, 1995, 1996’da çanlar çalmaya başlıyor... 28 Şubat aslında AK Parti ve Erdoğan’ın doğumudur. Refah Partisi ve Fazilet Partisi’nin kapatılmasıyla gençlerin önü açıldı.”

CIA VE MİT PAZARLIĞI

Belgeselde aynı zamanda terör örgütü lideri Abdullah Öcalan’ın nasıl yakalandığının da anlatıldığını ifade eden Birand, “Öcalan’ın yakalanmasında ilk kez CIA’in rolü ortaya çıkcak. CIA şefi Milli İstihbarat Teşkilatı’na (MİT) nasıl gelir, nasıl pazarlık yapılıyor...” dedi.

BELGESELİN ARDINDAN KİTABI VE DVD

‘Son Darbe: 28 Şubat’ belgeseli için ekip olarak 2 yıl çalıştıklarını anlatan Birand, kendisinin ise 3.5 yıl çalıştığını belirtti.

Belgesele CNN Türk’ün sahip çıktığının altını çizen Birand, ortaya çıkan işin CNN Türk’e ait olduğunu söyledi. Belgesele zaman sorunu nedeniyle yapılan bütün röportajları sığdıramadıklarını belirten Birand, belgesel yayınlandıktan sonra araştırmalarının tamamının yer aldığı ‘Son Darbe: 28 Şubat’ isimli bir de kitap çıkaracaklarını ve kitapta her şeyin yer alacağını anlattı. Kitabın ardından da belgeselin tamamı DVD olarak piyasaya çıkacak.

HAFTA İÇİ HER AKŞAM

Belgeselin final bölümünde AK Parti’nin 3 Kasım 2002 seçimlerini kazanması ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın o zamanki balkon konuşması yer alıyor. 12 bölümlük belgesel 13 Şubat 2012’de CNN Türk hafta içi her akşam arka arkaya ekranlara gelecek.

ÇİLLER: BEN KONUŞURSAM TÜRKİYE SARSILIR

Toplantı sonrasında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Birand, “Türkiye’nin eski Başbakanlarından Tansu Çiller ile röportaj yapıldı mı?” sorusuna, “Çok uğraştık ancak kendisi, ‘Ben konuşursam Türkiye sarsılır’ dedi ve kabul etmedi. Artık Türkiye ne kadar sarsılabilir ki?” dedi.

Bir gazeteci’nin, “Dönemin Genelkurmay Başkanı İsmail Hakkı Karadayı ve Çevik Bir ile röportaj yapıldı mı?” sorusuna ise şöyle cevap verdi:

“O dönemin askerleri ortak bir karar ile konuşmuyorlar. Ancak biz de onların düşüncelerini bize aktarabilecek olan akademisyenler ile konuştuk ve o görüşlere de böylece yer verdik” dedi.

SIRADAKİ BELGESEL, “ERDOĞANLI YILLAR”

Sıradaki belgeselini ise Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Köşk’e çıktıktan sonra hazırlayacağını anlatan Mehmet Ali Birand, belgeselin konusunun ise ‘Erdoğanlı Yıllar’ olacağını söyledi.

Birand, “Başbakan Erdoğan’ın köşke çıkması sizin öngörünüz mü?” diye sorulması üzerine de, “Kimseyle konuşulmadı, pazarlık yapılmadı ama Erdoğan’ın köşke çıkacağı çok belli. Çıkmazsa sürpriz olur bence” dedi

Anahtar Kelimeler: Mehmet Ali Birand CNN Türk AK Parti Fazilet Partisi Refah Partisi CIA MİT
Haber Yorumları
Yorum Ekle
Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yorum yapan siz olun.
 Diğer Haberler
 
Filiz Medikal
Anket
Ülke Gündemini Daha Çok Hangi Kanaldan Takip Ediyorsunuz?
Gazete
Hepsi
İnternet
Televizyon
Hocaoğlu Çeyiz Mağazası
Yazarlar
Şanlıurfa Nöbetçi Eczaneler
Fotogaleri
Videogaleri
Namaz Vakitleri
İmsak
3:28
Güneş
5:07
Öğlen
12:28
İkindi
16:16
Akşam
19:37
Yatsı
21:08
Çok Okunanlar
Çok Yorumlananlar
Finans
İMKB 100
56935
USD ALIŞ
1.8260
USD SATIŞ
1.8360
EURO ALIŞ
2.3200
EURO SATIŞ
2.3350
POUND ALIŞ
2.8660
POUND SATIŞ
2.9150
ALTIN ALIŞ
93.9140
ALTIN SATIŞ
94.4630
Tarihte Bugün
2000 Doç.Dr. Bahriye Üçok'un katledilmesinde kullanılan pakette tespit edilen parmak izinin, Umut Operasyonu çerçevesinde yakalanan Ferhan Özmen'e ait olduğu belirlendi.
www.ilkewebtasarim.com
Lig Puan Durumu
 
TAKIM
O
G
B
M
P
 1
Şanlıurfaspor
31
22
6
3
72
 2
Balıkesirspor
31
20
7
4
67
 3
Bozüyükspor
31
20
4
7
64
 4
Turgutluspor
31
16
5
10
53
 5
Bugsaş Spor
31
14
11
6
53
 6
Altay
31
15
6
10
51
 7
Tepecikspor
31
13
10
8
49
 8
Gaziosmanpaşa
31
14
4
13
46
 9
İskendir D.Ç.
31
14
3
14
45
 10
Konya Şekerspor
32
13
5
14
44
Sayısal Loto
12.05.2012
Tarihli Çekiliş Sonucu
01 02 10 14 28 41
Şans Topu
16.05.2012
Tarihli Çekiliş Sonucu
12 22 28 29 33 + 11
On Numara
14.05.2012
Tarihli Çekiliş Sonucu
03 06 09 11 13 19 20 26 28 34 38 41 43 45 46 49 52 59 60 68 73 74
Süper Loto
17.05.2012
Tarihli Çekiliş Sonucu
01 20 35 46 49 54
Hakkımızda | Künye | Reklam | İletişim | RSS
2010 © URFAHABERMERKEZİ.COM – Bu sitede yayınlanan tüm materyalin her hakkı saklıdır. Kaynak gösterilmeden kullanılamaz UrfaHaberMerkezi İMD Üyesidir. İLETİŞİM ADRESLERİMİZ : urfahabermerkezi@hotmail.com * İletişim Telefonumuz (0542 - 212 68 69 & 0544 975 00 63) - GAPHA ( Gap Haber Ajansı) Abonesidir.urfa haberleri
Yazılım: Coremedya | Yönetici Girişi | Editör Girişi | Yazar Girişi
Bu Alana Reklam Verebilirsiniz